Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου: Εξαίρετες οι διμερείς σχέσεις με την Ινδία

Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσων Κύπρου-Ινδίας τόνισε ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Ινδίας, Ευαγόρας Βρυωνίδης, ο οποίος επέδωσε στις 23 Οκτωβρίου τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της χώρας, Droupadi Murmu, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Rashtrapati Bhawan, στο Νέο Δελχί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Βρυωνίδης μετέφερε στην Πρόεδρο Murmu

τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της Κύπρου για τη στάση αρχών που τηρεί η Κυβέρνηση της Ινδίας στο Κυπριακό και υπέρ του σεβασμού της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη μακρόχρονη συμμετοχή Ινδών ειρηνευτών στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο Ύπατος Αρμοστής αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ετοιμότητα της Κύπρου να προχωρήσει με την υπογραφή Μνημονίων για τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα, και για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής, καθώς και στην απόφαση της Κύπρου να συμμετάσχει στη Διεθνή Ηλιακή Συμμαχία (ISA). Καταλήγοντας, ο κ. Βρυωνίδης έκανε μνεία στην ισχυρή στήριξη της Κύπρου στη Στρατηγική Εταιρική Σχέση ΕΕ-Ινδίας.

Υπογραμμίζοντας το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόσο η Πρόεδρος Murmu όσο και ο Ύπατος Αρμοστής τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και επέκτασης της επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και του τουρισμού, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠE

Keywords
Τυχαία Θέματα