Κύκλωμα και στην Νευροχειρουργική κλινική του ΓΝ Λ/σιας;

Η τέταρτη σύλληψη γιατρού του ΓΝ Λευκωσίας αναστατώνει και πάλι τον τομέα της υγείας. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε τετραήμερο διάταγμα κράτησης στον γιατρό του Νευροχειρουργικού τμήματος ΓΝΛ Λ/σιας, Νεόφυτο Νεοφύτου.

Εναντίον του γιατρού διερευνώνται υποθέσεις χρηματισμού. Δέκα συνολικά κατηγορίες αντιμετωπίζει ο ύποπτος, ο οποίος χθες αρνείτο κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Πρόκειται για τα αδικήματα

Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματοςΣυνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματοςΣυνωμοσίας
για καταδολίευσηΚατάχρησης εξουσίαςΔόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργόΔεκασμού Δημόσιου ΛειτουργούΔωροληψίας από Δημόσιο ΛειτουργόΑπόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσειςΑδικήματα διαφθοράς που ορίζονται από το Νόμο που κυρώνει τη σύμβαση του Σ.ΕΠοινικοποίηση της διαφθοράς και του περί Συγκάλυψης, Έρευνας και Δήμευσεις Εσόδων από ορισμένες εγκληματικές πράξεις Νόμου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Περί Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου.

Σημειώνεται ότι την καταγγελία υπέβαλε ασθενής στο Υπουργείο Υγείας το οποίο μετά από διερεύνηση της υπόθεσης παρέθεσε τα ευρήματα στην Αστυνομία η οποία προχώρησε άμεσα σε έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Εντωμεταξύ, Αστυνομία και Υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή. Για την υπόθεση λαμβάνεται αριθμός καταθέσεων και δεν αποκλείεται να υπάρξει και σύλληψη δεύτερου προσώπου εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα