ΚΥΦΑ: Χωρίς Διακρίσεις - Χωρίς Προκαταλήψεις

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη βδομάδα αφιλοκερδώς από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, στη Δημοσιογραφική Εστία, τα πρώτα τηλεοπτικά γυρίσματα (βιντεάκια) για τη νέα εκστρατεία του ΚΥΦΑ για το 2022 - "Χωρίς Διακρίσεις. Χωρίς Προκαταλήψεις: Stop HIV Stigma and Discrimination."

Στην πρώτη μέρα των γυρισμάτων συμμετείχαν μεταξύ άλλων 

η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και οι δημοσιογράφοι - παρουσιαστές της τηλεόρασης του ΣΙΓΜΑ: Άννα - Μαρία Ευτυχίου και Χρήστος Μιχάλαρος.

Η νομικός υπεύθυνη του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων AIDS/HIV (ΚΥΦΑ) chequepoint Χρύση Μιχαηλίδου, βρισκόταν μαζί με τους εθελοντές καθόλη την διάρκεια των γυρισμάτων στηρίζοντας την όλη διαδικασία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Στην νέα εκστρατεία και στα πρώτα γυρίσματα επίσης συμμετείχαν η δημοσιογράφος Αθηνά Χάλκου και οι Ηθοποιοί Στέφανος Μιχαήλ και Χαριτίνη Ηλιάδου.

Στις 16 Μαρτίου τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν με άλλα γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα από τον χώρο της επιστήμης, της τηλεόρασης και της κοινωνίας γενικότερα.

Το βασικό μήνυμα της επερχόμενης Εκστρατείας του Κέντρου Υποστήριξης Ανθρώπων που ζουν με HIV στην Κύπρο (ΚΥΦΑ) είναι ότι ο HIV μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνον όταν όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Παράλληλα, η σωστή ενημέρωση και η εξέταση, παραμένουν σημαντικοί παράγοντες για την εξάλειψη και το τέλος της επιδημίας του HIV/AIDS.

Στους επόμενους μήνες θα γίνουν και φωτογραφίσεις αγαπημένων προσώπων που θα τοποθετηθούν όπως κάθε χρόνο σε παγκύπριες διαφημιστικές πινακίδες, για προώθηση του έργου του ΚΥΦΑ και των ατόμων με οροθετικότητα.

Τις εκστρατείες συντονίζει το ΚΥΦΑ και η εταιρεία επικοινωνίας TREE CREATIVE ROOM, σε συνεργασία με την Ομάδα της Yioli Aristotelous Studios για την παραγωγή των φωτογραφήσεων και των video.

Στηρίζει το Υπουργείο Υγείας και η MSD.

Keywords
Τυχαία Θέματα