Κρούσμα κορωνoϊού σε ΗΠΑ μετά από ταξίδι σε Τουρκία -Θέση Τουρκικής Πρεσβείας

Εδώ και αρκετό διάστημα στην Τουρκία επικρατούσε ένα πέπλο μυστηρίου για το θέμα του κορωνοϊού και των πιθανών κρουσμάτων. Ενώ ο ιός εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η Τουρκία παρουσιαζόταν ως «αδιάβροχη». Mόλις χθες o Toύρκος Υπουργός Υγείας τόλμησε να ψελλίσει πως πολύ πιθανόν και στην Τουρκία να υπάρχει η επιδημία του κορωνοϊού, και σήμερα η Άγκυρα ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα στη χώρα. Τι είχε όμως προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες;

Οι πρώτες ενδείξεις για πιθανά κρούσματα από Τουρκία προήλθαν τις προηγούμενες μέρες από τις ΗΠΑ

και την πολιτεία του Μέριλαντ. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα ο κυβερνήτης του Μέριλαντ  Λάρυ Χόγκαν ανακοίνωσε πως μια 86χρονη γυναίκα που ζει στο Harford County και προηγουμένως ταξίδευσε στην Τουρκία είχε διαγνωστεί ως «θετική» στον ιό.

Ωστόσο, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον  έσπευσε άμεσα να ισχυριστεί ότι τα τουρκικά αρχεία εισόδου στη χώρα καταδεικνύουν ότι δεν επισκέφθηκε την Τουρκία. Πέταξε, όπως ισχυρίζονται, από τα Τίρανα της Αλβανίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Dulles στις 3 Μαρτίου και σταμάτησε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου πέρασε ολόκληρο το χρόνο της στην αίθουσα αναχωρήσεων.
 

Press Statement regarding an 86-year-old woman in Maryland, who allegedly contracted COVID-19 during her travel to Turkey. pic.twitter.com/sYPLB8SKQe

Turkish Embassy DC (@TurkishEmbassy) March 10, 2020

Σύμφωνα CBS Baltimore, η γυναίκα είπε ότι πήγε κατ 'ευθείαν στο σπίτι από το αεροδρόμιο, δεν έφυγε από το σπίτι της και όταν άρχισε να αισθάνεται άρρωστη σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο για αξιολόγηση και φροντίδα.

Ο Σύμβουλος Υγείας Harford County  Russell Moy  είπε ότι η ασθενής ένοιωσε «κουρασμένη και είχε απώλεια της όρεξης» και πήγε στο νοσοκομείο έξι ημέρες μετά τη διάγνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα