Κρίσιμη συνάντηση Υπ. Παιδείας- Εκπαιδευτικών Οργανώσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Να σημειωθεί ότι με καθυστέρηση μίας ώρας ξεκίνησε η σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ανάμεσα στο Υπουργείο και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.


Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη

να αρχίσει στις 18:30.

Ο λόγος της καθυστέρησης αφορούσε σύσκεψη που προηγήθηκε της σημερινής συνάντησης, μεταξύ των προέδρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας, Αίγλη Παντελάκη, κατά την οποία οι οργανώσεις ζήτησαν όπως λάβουν γραπτώς τις αντιπροτάσεις του Υπουργείου, στις εισηγήσεις που κατέθεσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, ούτως ώστε να την καταθέσουν στα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Η Γενική Διευθύντρια, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, για την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Υπουργός Παιδείας είχε συναντήσεις με τις αρμόδιες Διευθύνσεις και υπηρεσιακούς λειτουργούς του Υπουργείου.

Κατά την χθεσινή σύσκεψη ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, οι τρεις οργανώσεις ανέλυσαν και επεξήγησαν τις θέσεις τους που απέστειλαν αργά προχθές το βράδυ, σε κοινό γραπτό τους έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Μετά την ανάλυση των θέσεων της κάθε οργάνωσης ακολούθησε συζήτηση. Η χθεσινή σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Χαμπιαούρη, και στην παρουσία των Διευθύνσεων Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας και υπηρεσιακών λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 14:00.

Στο κοινό έγγραφο των εκπαιδευτικών οργανώσεων υπάρχουν τρία παραρτήματα, ένα για κάθε οργάνωση, με την οποία κατατίθενται οι εισηγήσεις κάθε οργάνωσης, για την αντιμετώπισης της κρίσης στο χώρο της παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένουν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας είτε να τους κάνει αντιπρόταση είτε να τους αναφέρει αν αποδέχεται τις θέσεις τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα, για μελέτη της κατάστασης και λήψη αποφάσεων. Αρχικά, οι οργανώσεις θα συνέλθουν σε ξεχωριστές συνεδρίες και στη συνέχεια, θα έχουν κοινή συνεδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα