Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν για το μέλλον της ΕΕ

Στη βίλα Μέσεμπεργκ κοντά στο Βερολίνο, υποδέχεται σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σε μια συνάντηση που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ε.Ε.

Κεντρικό θέμα των συνομιλιών, οι μεταρρυθμίσεις της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, η ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, η δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας, ενώ ορισμένοι θεωρούν βέβαιο πως θα συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δύο ημέρες πριν το σημαντικό

Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αναμένεται πως στη συνάντηση η Καγκελάριος θα παρουσιάσει τις γερμανικές απαντήσεις στις προτάσεις Μακρόν για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και κυρίως το κοινό ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων, αλλά και τον κοινό Ευρωπαίο Υπουργό Οικονομικών.

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία εμφανίζει έντονο σκεπτικισμό και στα δύο αυτά θέματα.

Αντίθετα, οι θέσεις είναι περισσότερο κοινές σε ό,τι αφορά στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου.

Εχθές, η Καγκελάριος δείπνησε με τον νέο Ιταλό Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε και κατόπιν, σε δηλώσεις που ακολούθησαν, σημείωσε πως οι δυο τους αποφάσισαν να ενισχυθεί η Ιταλία με μεγαλύτερα κεφάλαια για την καλύτερη αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, αλλά και πως κοινή τους θέση είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα