Καθοριστική ημέρα για την Παιδεία- Συνεδριάζουν οι εκπ. οργανώσεις

Μετά την εξαγγελία για δυναμική κινητοποίηση στα τέλη Αυγούστου, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συγκάλεσαν νέα κοινή συνεδρίαση, κατά την οποία αναμένεται να αποφασίσουν, από κοινού, επιπρόσθετα δυναμικά μέτρα.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη ξεχωριστές συνεδρίες των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη κοινή συνεδρίαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα μελετηθεί και το μέτρο της αποχής από εξωσχολικές

δραστηριότητες, δηλαδή σεμινάρια, εκδηλώσεις και σχολικές παρελάσεις.

Στο τραπέζι θα βρεθεί και η λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον των κυβερνητικών μέτρων για την παιδεία, καθώς οι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως αυτά εφαρμόστηκαν, χωρίς να προηγηθεί ο θεσμικός διάλογος.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να παραμένει στον αέρα, έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς ν' αποφύγουν τη λήψη δυναμικών μέτρων απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

«Η πρόσκληση για διάλογο για την Τρίτη 24 του μήνα ισχύει, θα τους περιμένω στο γραφείο μου και είμαι σίγουρος ότι μέσα από το διάλογο θα βρεθούν οι λύσεις για όλα τα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΠ .

Keywords
Τυχαία Θέματα