Κραυγή πατέρα: «Αυτισμός, ο εφιάλτης που χτυπά την πόρτα μου»

Κραυγή απόγνωσης από πατέρα αυτιστικού παιδιού, ο οποίος καταγράφει τις ανησυχίες του για το μέλλον του παιδιού του μετά την ενηλικίωση, σε επιστολή του με τον τίτλο «Αυτισμός, ο εφιάλτης που χτυπά την πόρτα μου» και την οποία εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, δεν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα για αυτιστικά παιδιά μετά την αποφοίτηση τους, αλλά ούτε Ειδική Εκπαίδευση γενικότερα στην Κύπρο.

Αναφέρει πως το παιδί του

θα αποφοιτήσει σε λίγο καιρό και οι μόνες επιλογές που έχουν ως γονείς οι οποίοι εργάζονται, είναι είτε να προσλάβουν οικιακή βοηθό η οποία δεν θα ξέρει πώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιδιού, είτε να προσλάβουν φροντιστή ωστόσο θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας, είτε να διαμένει στη στέγη του Συνδέσμου Αυτισμού.

Με το να παραχωρούν ΕΕΕ στα παιδιά με αυτισμό, αναφέρει, δεν λύνεται το πρόβλημα.

Σχολιάζοντας την επιστολή η Πρόεδρος του Συνδέσμου για άτομα με αυτισμό, Τασούλα Γεωργιάδου, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε πως αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες του πατέρα, ενώ τόνισε πως εδώ και χρόνια προσπαθούν να ανοίξουν τα αυτιά του κράτους.

Ως Σύνδεσμος, είπε, λειτουργούμε τρία κέντρα ημέρας ενηλίκων. Πιέζουμε το κράτος για να δημιουργήσουμε από νηπιαγωγείο μέχρι κέντρο ενηλίκων και σπίτια στην κοινότητα, που προκήρυξε το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα