Κραυγή απόγνωσης 14χρονου σε ΠτΔ-«Σώστε μας» - Η θέση Ιωνά

Κραυγή απόγνωσης 14χρονου παιδιού από την Ουκρανία προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο 14χρονος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, καταγγέλθηκε από τον πατριό του ότι κακοποίησε σεξουαλικά τον 4χρονο ετεροθαλή αδελφό του, πράγμα που ήταν η αιτία για να αποστείλει την επιστολή – κραυγή απόγνωσης στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία καλεί τον Νίκο Αναστασιάδη να "σώσει" αυτόν και την οικογένειά του.

Παρέμβαση στο Μεσημέρι και Κάτι έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέφερε ότι η σχετική επιστολή παραλήφθηκε

την περασμένη Δευτέρα από τον ίδιο. Με την επιστολή του ο νεαρός, σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου, απευθυνόταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητούσε παρέμβαση του ιδίου του Προέδρου. «Από την πρώτη στιγμή έγιναν κάποιες ενέργειες, ενημερώθηκα από την Αστυνομία για τα αποτελέσματα των ερευνών. Είχε προηγηθεί καταγγελία από τον πατριό του 14χρονου, η οποία καταγγελία ήταν ο λόγος που το παιδί απομακρύνθηκε από την οικογένεια. Ο πατριός δεν μένει με την οικογένεια στο σπίτι», σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου.

Ο Υπουργός ζήτησε άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν δεν υπάρχει λόγος να μένει το παιδί μακριά από το σπίτι, να επιστρέψει στο σπίτι του.
Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου, ο πατριός προέβη σε 45 καταγγελίες που αφορούσαν τη μητέρα του 14χρονου. Για τον λόγο αυτό, ο Υπουργός ζήτησε από την Αστυνομία να λάβει περαιτέρω οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα. Το παιδί, όπως είπε ο Υπουργός, δεν είναι στη Στέγη αυτή τη στιγμή.

Η Κυβέρνηση, τόνισε, απ' την πρώτη στιγμή έχει συγκεκριμένη στρατηγική και πρωτόκολλα για τέτοια ζητήματα. Ο χειρισμός μιας τέτοιας υπόθεσης, δεν είναι άμεση αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα