Κούσιος:Τι αναμένεται να αλλάξει για πρόσωπα σε αυτοπεριορισμό

Τις έντονες ανησυχίες των αρμοδίων μετά από περιπτώσεις προσώπων που θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό μετέφεραν στο Υπουργικό Συμβούλιο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι αρμόδιοι υπουργοί.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος είπε πως στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε η πιθανότητα αλλαγών στη διαδικασία αυτοπεριορισμού προσώπων και τέθηκαν οι βάσεις

ώστε να τύχει διαχείρισης.

«Υπήρξαν καταγγελίες για τουλάχιστον τρία άτομα που θα έπρεπε αλλά δεν ήταν σε αυτοπεριορισμό και σύμφωνα με αυτό παίρνουμε μέτρα», εξήγησε.

Για παράδειγμα είπε πως, «πρώτον θα εντείνονται οι έλεγχοι των προσώπων αυτών, δεύτερον θα πρέπει να δίνονται στις Υπηρεσίες περισσότερα στοιχεία για την διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας θα πρέπει δηλαδή να δίνονται περισσότερα και πιθανόν να πρέπει να υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση. Τέλος, αφού συζητηθεί το θέμα με την Γενική Εισαγγελία θα  ύπαρξη σχετική ενσωμάτωση στο νομοσχέδιο που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής για να περιλαμβάνεται σε ειδική κατηγορία», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Τα beach bar, το μπαλάκι ευθυνών και τα λουκέταΥπ. Υγείας: Εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών - Αναλυτικά οι κατηγορίεςΕπιστρέφουν στις εργασίες τους άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κούσιος Τι,kousios ti