Κούσιος:Με διπλωματικά & πολιτικά μέσα να επιδιώξουμε εκτόνωση της κατάστασης

Για την επιδίωξη της Λευκωσίας σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Συγκεκριμένα, ο κος Κούσιος είπε πως επιδίωξη της Λευκωσίας, ο κύριος στόχος και το κύριο ζητούμενο είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Μέχρι εκείνη την στιγμή που θα μπορούμε να συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε το κυπριακό πρόβλημα από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επεκτατικότητα, την τουρκική εισβολή στην Αποκλειστική

Ζώνη της Κύπρου», είπε.

Πρόσθεσε πως, «η στρατηγική της Λευκωσίας είναι, με διπλωματικά και πολιτικά μέσα να επιδιώξουμε την εκτόνωση της κατάστασης και να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας την κατανόησή τους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την προκλητικότητα με αποτρεπτικά μέτρα».

«Είναι πλέον αντιληπτό,  οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική του κατευνασμού της Τουρκίας δεν αποδίδει και έχουμε δει τις τελευταίες δηλώσεις από διάφορους εταίρους της Ευρώπης, και έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Παράλληλα, έχουν δηλώσει ότι στην επόμενη Σύνοδο όλα θα είναι στο τραπέζι», είπε.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η θέση της Κύπρου στην περίπτωση έναρξης ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο κος Κούσιος απάντησε πως «είναι πάγια πολιτική μας ότι οι διεθνείς διαφορές επιλύονται μέσα από διάλογο και διαπραγματεύσεις και όχι με επιβολή της άποψης του δυνατού. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει ότι δεν μπορούμε να προσέλθουμε σε συνομιλίες εφόσον η Τουρκία συνεχίζει τις έκνομές τις ενέργειες και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα