Κούσιος: Οι προθέσεις οι και στόχοι του ΠτΔ στην Πενταμερή (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις  προθέσεις και τους στόχους της Κυβέρνηση ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Κυριάκος Κούσιος στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης.

Αφού αναφέρθηκε στις διπλωματικές επαφές που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τις προηγούμενες μέρες είπε πως στόχο είναι να υπάρξει επιτυχία στην Γενεύη, τέλος του Απρίλη.

«Να υπάρξει σύγκλιση για να επανερχίσουν οι συνομιλίες. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η συνέχιση των συνομιλιών επί της ουσία του Κυπριακού. Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει σύγκλιση για να συνεχίζουμε από το σημείο

που μείναμε στο Κραν Μοντανά», σημείωσε

«Έχει γίνει αρκετή δουλειά,  που δεν μπορεί να διαγραφεί ή να παραγνωριστεί.  Υπάρχει όλη προηγούμενη διαδικασία, είτε μέσω συκγλίσεων, είτε συμφωνίες κορυφής είτε όταν έγινε η συνάντηση του ΠτΔ με τον τ/κ ηγέτη και τον Γ.Γ στις 25 Νοεμβρίου 2019 στο  Βερολίνο. Όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών που καθορίζουν την μορφή λύσης και είναι επίσης επιθυμία της πλευρά μας. Είναι κάτι που ο ΠτΔ προσπαθεί από τις επαφές  που έχει να πείσει ότι πρέπει να είναι παρούσα η Ε.Ε γιατί έχει να προσφέρει και στις 2 πλευρές», είπε. 

«Αυτές είναι οι προθέσεις μας και πιστεύουμε να βρούμε λύση για να προχωρήσουμε στην ουσία», είπε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα