Στο τραπέζι το τεστ σάλιου για παιδιά με αναπηρίες-Συζήτησαν εναλλακτικές

Εναλλακτικές λύσεις για διενέργεια rapid τεστ στα παιδιά με αναπηρίες που συζητήθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής μετά την εγγραφή του θέματος από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά.


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Κωνσταντίνα Δημητρίου κατά

τη διάρκεια της συνεδρίας η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Καρολίνα Στυλιανού, ανέφερε πως υπάρχει δυνατότητα διενέργεια τεστ με σάλιο, όμως θα στη συνέχεια τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακή διάγνωση (PCR).

Από την άλλη ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες, Χρίστος Αυγουστίνος, ανέφερε πως το 97% των παιδιών ειδικών σχολείων υποβάλλονται σε rapid τεστ ωστόσο μερίδα γονέων αρνούνται να υποβληθούν σε τεστ με αποτέλεσμα δύο ειδικά σχολεία να κλείσουν λόγω κορωνοϊού.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε ότι θα αποσταλεί επιστολή στο Υπουργείο Υγείας, για να ζητήσει κατά προτεραιότητα εμβολιασμών των παιδιών με αναπηρία.

Πάντως σε χθεσινές δηλώσεις του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως, αναμένει με ανυπομονησία θετικά νέα όσον αφορά την χρήση δειγματοληπτικής εξέτασης με σάλιο.«Αναμένουμε απάντηση από την ειδική ομάδα του Υπουργείου Υγείας ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το τεστ και να βοηθήσουμε τα παιδιά που δυσφορούν με τη διενέργεια τεστ αντιγόνου (rapid τεστ). Μ΄αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει δυσμενής μεταχείριση μαθητών». 

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Προδρόμου-Τσιούτη για σχολεία-Βλέπει θετικά ο ΥΠΠΑΝ το τεστ σάλιου

Keywords
Τυχαία Θέματα