Κουρσουμπά: Εξίσου υπεύθυνοι και οι θεατές σε ξυλοδαρμό

Ευθύνες έχουμε όλοι ως κοινωνία και αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό θα πρέπει να μας τις επαναφέρει στην μνήμη, είπε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, στις Τομές στα Γεγονότα, ένα 24ωρο μετά την δημοσιοποίηση του συγκλονιστικού βίντεο με ξυλοδαρμό μαθήτριας που συγκλόνισε το παγκύπριο και μονοπωλεί την επικαιρότητα.

«Το bulling έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Στο περιστατικό είχαμε και λεκτική και σωματική βία. Δεν ξέρουμε τι περίπτωση είναι ακριβώς.
Είναι πάρα πολύ

ανησυχητικό περιστατικό. Και τα άλλα παιδιά είναι εξίσου υπεύθυνα, που έδειχναν και ικανοποίηση κάποια στιγμή», είπε η κ.Κουρσουμπά.

Η κ.Κουρσουμπά απηύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση να σταματήσει η αναπαραγωγή του βίντεο. «Ζητάμε να σταματήσει η αναπαραγωγή του βίντεο. Κάνω και σε εσάς έκκληση να μην το αναπαραγάγετε. Γίνεται μια επαναθυματοποίηση του θύματος, αλλά και ο στιγματισμός των θυτών. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η αναπαραγωγή του βίντεο. Η συμπεριφορά πολλών δεν βοηθά στο να αλλάξει το πράγμα», υπογράμμισε.

Μιλώντας για τις συνέπειες που θα πρέπει να έχουν οι θύτες, η Επίτροπος ανέφερε ότι «Οι συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπίσουν, δεν πρέπει να στιγματίσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Πρέπει να γίνουν εντατικά προγράμματα πρόληψης, επανέλαβε η κ.Κουρσουμπά, να περάσει στα σχολεία η μηδενική ανοχή στην βία και ο σεβασμός. Πρέπει να ξανασκεφτούν την σχέση εκπαιδευτικού και μαθητή, για να προσθέσει ότι «πρέπει να υπάρξουν σωστά μέτρα δικαιοσύνης για ανηλίκους. Να τους επιτρέψει να επανενταχτούν στην κοινωνία. Ελπίζω να τα έχουμε αυτά τα πράγματα».

«Ας πάρουμε αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό για να αλλάξουμε ως κοινωνία. Η κοινωνία των ενηλίκων πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της. Πρέπει να αναλογιστούν όλοι για το τι έχουν κάνει», σημείωσε η κ.Κουρσουμπά.

Έχουμε όλοι ευθύνες, είπε κλείνοντας η κ.Λήδα Κουρσουμπά, και πρέπει να τις αναλογιστούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα