Κουρσάρης: Εκβιάζουν με εκποιήσεις: «Ας του ανοίξουν τον τάφο»

Για τον κίνδυνο της εκποίησης των επαγγελματικών στεγών μίλησε στο Sigmalive ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΒΕΚ, στην οποία γινόταν λόγος για «προειδοποιήσεις για υπαρκτό τον κίνδυνο να εκποιηθεί η μικρή επαγγελματική στέγη», ανέφερε στο Sigmalive ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση εκβιαστικής πολιτικής των τραπεζών.

Αναφερόμενος

σε συγκεκριμένο παράδειγμα, εξήγησε ότι πολίτης «πέρασε από την δοκιμασία της εκποίησης της πρώτης του κατοικίας αλλά ευτυχώς δεν βρέθηκε αγοραστής και αύριο βγάζουν σε εκποίηση την επαγγελματική του στέγη». Εξήγησε ότι αυτή η επαγγελματική στέγη είναι η ζωή του, η δουλειά του και ότι με αυτό τον τρόπο θα του κλείσουν το σπίτι, την δουλειά του. Καταλήγει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας του ανοίξουν και τον τάφο και να πετάξουν μέσα τον άνθρωπο».

Επεσήμανε δε ότι η επαγγελματική στέγη και συγκεκριμένα αυτή που αναμένεται να εκποιηθεί αύριο βρίσκεται σε εμπορική οδό και έχει μεγάλη αξία, και θα βρεθεί εύκολα αγοραστής. Εξήγησε ότι ως ΠΟΒΕΚ θέλουν να εμποδίσουν την τράπεζα να προχωρήσει στην εκποίηση γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα χάσει την δουλειά του και δεν θα έχει εισοδήματα. «Υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί αγοραστής», συμπλήρωσε.

Στόχος τους, σύμφωνα με τον Στέφανο Κουρσάρη, είναι με ειρηνικό τρόπο να εμποδίσουν ή να προτρέψουν τον υποψήφιο αγοραστή, λέγοντας του «Ρε κουμπάρε, θα φάεις την σάρκα του συνανθρώπου σου;». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν.

Τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εκποιήσεων που δεν φτάνουν κοντά τους, αλλά έχουν αρχίσει οι διαδικασίες. Εξήγησε ότι οι δικές τους πληροφορίες είναι ότι σε σχέση με την διαδικασία για αναδιαρθρώσεις δανείων, οι τράπεζες δεν κάνουν λογικές αναδιαρθρώσεις και βάζουν την δαμόκλειο σπάθη και εάν δεν συμφωνήσει ο επηρεαζόμενος με τις προτάσεις τους, προχωρούν σε εκποίηση. Μάλιστα, έκανε λόγο για εκβιασμούς που σε πολλές περιπτώσεις τους κάνουν πράξη.

Η αυριανή είναι μία από αυτές και θα συνεχιστούν, συμπλήρωσε.

Κατήγγειλε ότι τους τελευταίους έξι μήνες έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες των εκποιήσεων από τις τράπεζες, ενώ επεσήμανε ότι το πιο σοβαρό δεν είναι ότι φτάνουν στις εκποιήσεις, αφού ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να είναι «δικαιολογημένες» ή να τις θέλει και ο ίδιος ο δανειολήπτης, αλλά οι απειλές και οι εκβιασμοί σε «κλειστά» δωμάτια. Σύμφωνα πάντα με τον Στέφανο Κουρσάρη, λένε στους δανειολήπτες ότι εάν δεν δεχτούν συγκεκριμένους όρους, προχωρούν σε εκποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα