Κούμας: Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη διαρροή (vid)

Τη δυσαρέσκειά του για τη διαρροή της επιστολής της ΠΑΣΥΚΙ προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ενημέρωνε για την άρση της εμπιστοσύνης των Κυβερνητικών Ιατρών προς το πρόσωπο της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου, προέβη ο πρόεδρος της Συντεχνίας Σωτήρης Κούμας.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Κούμας ερωτήθηκε εάν η επιστολή υπερέβη τα όρια σε ό,τι αφορά το πρόσωπο της κας Γιαννάκη.

Ο πρόεδρος

της ΠΑΣΥΚΙ δεν θέλησε προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, σημειώνοντας ότι έχει τα επιχειρήματά του και θα τα μεταβιβάσει στη συνάντηση που θα έχει η συντεχνία με τον Υπουργό Υγείας, στις 11:00, την Πέμπτη (24/5).

Για την αυριανή συνάντηση της ΠΑΣΥΚΙ με τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Κούμας σημείωσε ότι το νούμερο ένα εκ των δεκατριών αιτημάτων, είναι το κοινό πλαίσιο που υπογράφηκε πριν από 10 μήνες και συμπεριλαμβάνει το οικονομικό σκέλος, αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, γιατί υπάρχει ολιγωρία στην υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Κληθείς να σχολιάσει, εάν η ΠΑΣΥΚΙ είναι έτοιμη να βάλει «νερό στο κρασί της» για να επιτευχθεί μια συμφωνία με το Υπουργείο, ξεκαθάρισε ότι θα ιεραρχηθούν τα θέματα κατά προτεραιότητα, αφήνοντας να νοηθεί ότι για κάποια ζητήματα μπορούν να γίνουν υποχωρήσεις, όμως για κάποια άλλα υπάρχουν «κόκκινες» γραμμές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας, με γραπτή του ανακοίνωση, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη διαρροή της εν λόγω επιστολής, ενώ, παράλληλα, έγινε ασπίδα προστασίας προς την κα. Γιαννάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα