Νέες αποκαλύψεις για ρατσίστρια εκπαιδευτικό:"Θα σου έκοβαν"

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τον αέρα της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι αναφορικά με την εκπαιδευτικό η οποία προέβη σε ρατσιστική φραστική επίθεση σε μαθητή, όταν του είπε «εν κανεί είσαι κοντός, είσαι και ομοφυλόφιλος».

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, εκ μέρους της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων, ο Σωτήρης Νικηφόρου αναφέρθηκε σε άλλο περιστατικό, με πρωταγωνίστρια την ίδια εκπαιδευτικό, η οποία είπε σε αλλοδαπό (προσφυγόπουλο) μαθητή, για παράπτωμα που έκανε, «αν ήσουν στη χώρα σου, θα σου κόβαν και τα χέρια σου».

«Η

συγκεκριμένη καθηγήτρια είναι ακόμη στο σχολείο. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε με αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές», είπε ο κ. Νικηφόρου.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε, μεταξύ άλλων τηλεθεατών, και μια εκπαιδευτικός, η οποία αναφερόμενη στα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες, ανέφερε ότι δεν γίνεται να στοχοποιούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί.

«Δεν γίνεται οι οργανωμένοι γονείς να βρίσκονται πολλές φορές στην αντίπερα όχθη και να βάζουν κατά των εκπαιδευτικών και να κατακρίνουν τους εκπαιδευτικούς για το έργο που επιτελούν. Κάποιοι γονείς δεν στρέφονται μόνο εναντίον των ακατάλληλων εκπαιδευτικών. Με το παραμικρό που θα συμβεί, έρχονται ως ταύροι μαινόμενοι, με θράσος να μπουν μέσα στα σχολεία να πάρουν τον λόγο και να δημιουργήσουν θέματα. Υπάρχει μια γενικότερη τάση απαξίωσης των εκπαιδευτικών.

Έχουμε να κάνουμε με μια κοινωνία που έχει πολλές δυσκολίες. Με οικογένειες που έχουν δυσκολίες. Δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός να κάνει θαύματα μέσα σ΄ ένα χρόνο που έχει ένα παιδί. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία».

Κληθείσα να απαντήσει αν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε καταγγελίες, ανέφερε ότι έχει μια υπεύθυνη θέση. Η ίδια έχει πει την άποψή της για συνάδελφό της και υπέδειξε στο Υπουργείο συγκεκριμένη συμπεριφορά εκπαιδευτικού. Κάποιες φορές, είπε, μετακινούν τους εκπαιδευτικούς κι άλλες δεν γίνεται και τίποτα.

Εξάλλου, νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε σε σχολείο, αυτή τη φορά όμως από μητέρα μαθήτριας.

Keywords
Τυχαία Θέματα