Κούμαν: «Δε με σεβάστηκαν τα ΜΜΕ, δεν με στήριξε η διοίκηση»

Ο Ρόναλντ Κούμαν δημοσιοποίησε τα παράπονά του για τη μεταχείριση της διοίκησης αλλά και τη στάση των καταλανικών ΜΜΕ προς το πρόσωπό του, ενώ παραδέχτηκε πως βρίσκεται στο σκοτάδι αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που τις περισσότερες φορές καθορίζουν τη μοίρα ενός προπονητή, όσο δίκαιο ή άδικο και αν είναι αυτό, με την περίπτωση του Ρόναλντ Κούμαν να είναι χαρακτηριστική.

Άρχισε άσχημα στον πάγκο και δέχτηκε σφοδρή κριτική

και αμφισβήτηση, κατόπιν οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε τίτλο (Copa del Rey) και σε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ που την έφερε μία ανάσα από την κορυφή στο πρωτάθλημα, όμως η ισοπαλία στο ντέρμπι με την Ατλέτικο και οι εντός έδρας ήττες από Γρανάδα και Θέλτα (σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη από την Παρί Σεν Ζερμέν) τον έφεραν ξανά στο σημείο... μηδέν.

Η διοίκηση Λαπόρτα έπαψε διακριτικά να τον στηρίζει και τα καταλανικά μίντια έβγαλαν στην επιφάνεια τις επαφές της "Μπάρτσα" με τον Τσάβι (παρότι ο ίδιος ισχυρίστηκε πως βρέθηκε στην Βαρκελώνη για διακοπές), με τον Ολλανδό από την πλευρά του να προχωρεί σε ένα μίνι ξέσπασμα την Παρασκευή (21/5), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

"Τον τελευταίο μήνα θα πρέπει να δείχνεις μεγαλύτερο σεβασμό στο προπονητή και στους παίκτες σου. Δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση από τον Τύπο, θα έπρεπε κάποια πράγματα να είχαν γίνει αλλιώς.

Ξέρω ότι υπάρχει πολλή πίεση εδώ και το αποδέχομαι, όμως νομίζω ότι είναι στην κουλτούρα των μίντια σε αυτή την χώρα να ασχολούνται παραπάνω από το κανονικό με το μέλλον ενός προπονητή, κάτι που νομίζω πως δείχνει έλλειψη σεβασμού", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Κούμαν για τα μίντια, με την μπάλα να παίρνει ωστόσο και την διοίκηση:

"Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν δεν αισθάνθηκα υποστήριξη από την διοίκηση. Δεν έχουμε μιλήσει για το μέλλον. Υπήρχαν στιγμές που αναγκάστηκα εγώ να γίνω εκπρόσωπος του συλλόγου.

Ξέρω ότι χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές για να φτάσουμε να κατακτούμε τρόπαια και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έρθει νέος προπονητής ή νέοι παίκτες, δεν υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά μου.

Θα πρέπει όμως να το κοινοποιήσουμε στον κόσμο. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω ως προπονητής, για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον πρόεδρο για αυτό το θέμα".

Photo Credits: @ 2021 Joan Monfort/Associated Press

Πηγή: Sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα