Κουλίας: Σωστά δεν δόθηκε το αγγείο αφού εκκρεμεί η υπόθεση

Αντικείμενο αναφοράς σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου ήταν το θέμα με το αγγείο του Ραμσή Β’, το οποίο τελικά δεν αποδέχτηκαν να παραλάβουν οι Αιγύπτιοι χθες εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας είπε πως το συγκεκριμένο θέμα ενεγράφη υπό τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή, η οποία, όπως είπε, είχε καθήκον

να προστατεύσει και τις δυο χώρες που εμπλέκονταν στο επίπεδο των Προέδρων.

«Ζητήθηκε δικαστική συνδρομή για το επίμαχο αγγείο. Υπήρχαν συγκεκριμένες διαδικασίες, που στην ουσία δεν είχαν ολοκληρωθεί με τον σωστό τρόπο, αφήνοντας σκιές. Δεν ήταν σωστό, επομένως, να παραδοθεί στον πρόεδρο Αλ Σίσι ένα αγγείο το οποίο αποτελούσε τεκμήριο σε διαδικασία της αστυνομίας. Ορθώς, πιστεύω, πως δεν προχώρησε αυτή η διαδικασία. Δεν ήταν το τέλος του κόσμου. Σίγουρα εμείς δεν θέλουμε να κρατήσουμε κάτι που δεν μας ανήκει», είπε.

Ερωτηθείς για το «Ρεζιλευτήκαμε», το οποίο έχει ως τίτλο η εφημερίδα «Αλήθεια» στο πρωτοσέλιδο της για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Κουλίας είπε πως το επιστρέφει προς τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη, ο οποίος πρέπει, όπως είπε, να ξανακοιτάξει την όλη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα