Κουγιάλης: Μέτρα για στήριξη των αγροτών απο την ΕΕ

Η στήριξη των γεωργών με μέτρα τα οποία θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, αλλά ταυτόχρονα θα οδηγήσουν και το γεωργικό τομέα της Ευρώπης στην ορθή κατεύθυνση, είναι στόχος και πρόθεση των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, υπογράμμισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γεωργίας της ΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση

της Κομισιόν να στηρίξει τον γεωργικό τομέα της Κύπρου με μέτρα στήριξης προς τους εσπεριδοκαλλιεργητές.

"Μετά από έντονα δικά μας διαβήματα μπορεί η Κύπρος σήμερα να διαχειριστεί 15.000 τόνους εσπεριδοειδών που στο παρελθόν είχαν προορισμό τη ρωσική αγορά. Αυτό το μέτρο θα βοηθήσει πολύ τους γεωργούς μας, ούτως ώστε να μη χάσουν τα εισοδήματά τους", ανέφερε.

Κατά την είσοδό του στο Συμβούλιο, ο κ. Κουγιάλης είπε πως στη σημερινή ατζέντα του Συμβουλίου είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον γεωργικό τομέα της Ευρώπης και κυρίως οι λόγοι που οδηγούν σε πτώση των τιμών των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, "όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία δύο χρόνια αναδεικνύουν την ανάγκη της δημιουργίας ενός μηχανισμού στήριξης για τα εισοδήματα των γεωργών μας σε καιρούς κρίσης, κάτι που η Κύπρος έχει τα τελευταία δύο χρόνια ζητήσει πολλές φορές. Είναι καιρός, όταν τα μικρά κράτη της ΕΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα μεγάλα να έχουν ανοικτά αυτιά, διότι κάποια στιγμή και τα ίδια τα μεγάλα κράτη αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, τα οποία δεν ξεπερνιούνται εύκολα", σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα