Κωστρίκης: Πώς από θετική βγήκε αρνητική δυο φορές η φοιτήτρια

Στο Ράδιο Πρώτο και στην Πρώτη Εκπομπή φιλοξενήθηκε ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκης το πρωί της Πέμπτης.

Ο δρ. Κωστρίκης αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων με αφορμή και τα επιπλέον περιοριστικά που ισχύουν από το πρωί στη Λάρνακα. Αναφορά έκανε και στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για το ότι οι ομάδες δεν κάνουν τεστ στους ποδοσφαιριστές πριν τους αγώνες.

Δείτε εδώ: Κωστρίκης:Πρόσθετα μέτρα για Λαρ/κα-«Λανθασμένη»

η διάγνωση φοιτήτριας

Η ταχύτητα μετάδοσης σε αυτό τον χώρο είναι μεγάλη όπως είπε και αυτό έχει να κάνει προφανώς με την ελλιπή εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

«Τα πρωτόκολλα είναι εξαιρετικά καλά, συμφωνήθηκαν με αρμόδιες Αρχές. Θα έλεγα εφαρμογή των πρωτοκόλλων και όχι αυστηροποίηση. Με έκπληξη άκουσα ότι δεν κάνουν τεστ πριν τους αγώνες».

Δείτε εδώ: Λάρνακα: Αυτά είναι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Για το θέμα της φοιτήτριας η οποία εντοπίστηκε αρνητική μετά από θετικό τεστ ο δρ. Κωστρίκης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε θετική.

Ο δρ. Κωστρίκης χαρακτήρισε ως «εξαιρετική» την πλατφόρμα ελέγχου η οποία είναι διαθέσιμη για προσωπικό και φοιτητές δωρεάν. «Με απόφαση της Συγκλήτου τα αναλώσιμα πληρώνονται από το Πανεπιστήμιο. Η μέθοδος είναι δική μου και αφορά την εύρεση γενετικών υλικών του ιού από επιχρίσματα του φάρυγγα».

Στο εργαστήριο αυτό εμπλέκονται τμήματα του Πανεπιστημίου. «Εκεί υπάρχει ομάδα γιατρών και νοσοκόμων και φοιτητών της ιατρικής που κάνουν τις δειγματοληψίες. Τα δείγματα αποστέλνονται στο εργαστήριο κωδικοποιημένα».

Εξηγώντας το πώς εντοπίστηκε θετική ο δρ. Κωστρίκης είπε ότι την πρώτη μέρα ήρθε στο Πανεπιστήμιο ένα συνεργείο που θα έκανε ελέγχους νόμιμα και η συγκεκριμένη φοιτήτρια πήγε και έκανε τεστ εκεί.

«Μετά από 4 μέρες το δείγμα αυτό βγήκε θετικό. Άμεσα εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα. Ταυτόχρονα η φοιτήτρια έδωσε και δείγμα στην ομάδα του Πανεπιστημίου μας. Εκεί ήταν αρνητικό. Τα εξέτασα ο ίδιος και έδωσα οδηγία να καταγραφεί ως αρνητικό. Φυλάμε δείγματα και επιστημονικά δεδομένα για σκοπούς επαλήθευσης. Η συγκεκριμένη φοιτήτρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα που έλαβε από το Πανεπιστήμιο εξεπλάγην και έκανε κι άλλο τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο το οποίο βγήκε κι αυτό αρνητικό», είπε.

Δείτε εδώ: Γενικό Νοσ.Λάρνακας: Έκλεισε Τμήμα - Δεύτερη νοσηλεύτρια θετική

Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν δυο πιθανότητες τώρα, είτε να είχε λοίμωξη εδώ και αρκετό καιρό και όταν της έγινε το πρώτο τεστ να βγήκε θετική στο τέλος της επώασης. Ακολούθως όταν έκανε το τεστ στο Πανεπιστήμιο να τελείωσε και τότε να βγήκε αρνητική. Το δεύτερο σενάριο είπε ο δρ. Κωστρίκης είναι ότι δε νόσησε ποτέ. Αυτό θα διαφανεί όταν κάνει τεστ αντισωμάτων είπε ο δρ. Κωστρίκης.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωστρίκης, Πώς,kostrikis, pos