Κωστρίκης: Νέα έξαρση Σεπτεμβρίου στη Λάρνακα - «Προσπάθεια κατάργησης μάσκας»

Ανησυχία όχι μόνο για τα κρούσματα που αφορούν μαθήτρια και εκπαιδευτικό αλλά και για την προσπάθεια κατάργησης κατά κάποιον τρόπο της χρήσης της προστατευτικής μάσκας στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, εξέφρασε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στο SigmaLive o δρ.Κωστρίκης, ανέφερε πως τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στα σχολεία

μπορεί να μην αφορούν τις σχολικές μονάδες. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι προσπάθεια που γίνεται για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας με τον α΄ ή με τον β΄τρόπο. Πρώτα οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί τώρα οι οργανωμένοι γονείς. Είναι το φαινόμενο που επικρατεί στην Κύπρο με την κατάργηση Θεσμών. Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός που κατεβάζει την μάσκα να πείσει ένα μαθητή να την βάλει;».

Πρόσθεσε πως, τα κρούσματα τα σχολεία είναι καμπανάκι κινδύνου. «Τα σχολεία είναι χώρος μεγάλης συνάθροισης ατόμων. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στην Ελλάδα, στο Ισραήλ και να ανησυχήσουμε. Στα σχολεία πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες αποστασιοποίησης , όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση μάσκας. Όλα αυτά πρέπει να τηρούνται και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, δεν πρέπει να καταργούνται».

Ερωτηθείς για τις αλυσίδες μετάδοσης στη Λάρνακα ο δρ Κωστρίκης, είπε πως υπάρχουν 4 μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης. «Αυτή που αφορά την Μητρόπολη Κιτίου, των «Φοινικούδων», της ποδοσφαιρικής ομάδας και του ξενοδοχείου. Υπάρχει ανησυχία γιατί αυτές οι αλυσίδες μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα αλυσίδα από το οικογενειακό περιβάλλον θετικών κρουσμάτων. Πιστεύω ότι η νέα έξαρση Σεπτεμβρίου φαίνεται να βρίσκεται στη Λάρνακα, όπως τον Ιούλιο ήταν στη Λεμεσό».

Τέλος είπε πως τόσο ο υπουργός Υγείας τόσο και η επιδημιολογική ομάδα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και παρακολουθούν τα νέα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης:

Σε απομόνωση 40 άτομα-επαφές μαθήτριας που εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊόΘετικός στο κορωνοϊό καθηγητής σε Γυμνάσιο στη ΛευκωσίαΠροειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι γονείς-«Αυξημένα τα περιστατικά λιποθυμιών»
Keywords
Τυχαία Θέματα