Κωστρίκης: Μέσα Μαΐου θ΄ αρχίσουμε να μιλάμε για σταδιακή χαλάρωση μέτρων

Τις τελευταίες δέκα μέρες σημειώνεται μια πτωτική πορεία σε ότι αφορά τα κρούσματα που εντοπίζονται, με σκαμπανεβάσματα, ανέφερε ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης Μοριακός Ιολόγος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Τα κρούσματα που ανακοινώνονται, σημείωσε, αντιστοιχούν σε προηγούμενες μέρες και εάν τα κατατάξει κάποιος στη σωστή ημερομηνία, φαίνεται πεντακάθαρα η καθοδική πορεία της καμπύλης. 

Ο κ. Κωστρίκης εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να συνεχίσει η πτωτική πορεία, σημειώνοντας

πως πρόκειται για το αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί. 

Αν συνεχίσει με τέτοιο τρόπο η λειτουργία των μέτρων τότε σε ένα μήνα η καμπύλη θα πέσει στην «πεδιάδα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Περί τα μέσα Μαΐου εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, πιθανότατα να φτάσουμε εκεί που είμασταν στην αρχή του Μάρτη, ανέφερε. 

Όταν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, πρόσθεσε, θα αρχίσουμε να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων, με ενδεχόμενο περισσότερων μετακινήσεων και άνοιγμα εργασιών με λιγότερα άτομα, ωστόσο όσο αφορά πολυκαταστήματα, εκκλησίες, ποδοσφαιρικούς αγώνες, κινηματογράφους και θέατρα θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγο. 

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο η νόσος να επιστρέψει το Φθινόπωρο, ο κ. Κωστρίκης ανέφερε πως αυτό εξαρτάται από τη χαλάρωση των μέτρων και πόσο απότομα θα γίνει αυτό. 

Σχετικά με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, ανέφερε ότι στην Κύπρο υπολογίζονται γύρω στο 18%-20%. 

Διαβάστε επίσης: 

Διέμεναν μαζί οι 12 που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό–Η ανακοίνωση του "Ζορπά"

Άρχισε η ιχνηλάτηση επαφών στελέχους του ΓΝ Πάφου που είναι θετικός στον ιό

Νέα Υόρκη: Πέντε οι Κύπριοι που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό

Keywords
Τυχαία Θέματα