Χρόνια πολλά Απόλλων!

Γενέθλια ημέρα είναι η σημερινή για τον Απόλλωνα που συμπληρώνει 66 χρόνια ζωής. 

"Ο Θρύλος από την πρώτη μέρα ίδρυσής του συνεχίζει να κάνει περήφανους τους χιλιάδες οπαδούς του και να σημειώνει επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη κατατάσσοντάς τον στις πιο επιτυχημένες ομάδες του τόπου. Χρόνια Πολλά Θρύλε Θεέ μου", ήταν το μήνυμα της εταιρείας για τα γενέθλια του Συλλόγου.

Το μήνυμα του Σωματείου

"Μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση για τον τόπο μας αλλά και για όλόκληρο το κόσμο,

το Σωματείο μας συμπληρώνει σήμερα 66 χρόνια απο την μέρα της ίδρυσης του, όταν στις 14 Απριλίου 1954 η νεολαία των Εθνικολαϊκών Συλλόγων της Λεμεσού διεξήγαγε την Ιδρυτική Συνέλευση του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού επιλέγοντας σαν χρώματα το μπλε και άσπρο της Ελληνικής Σημαίας.

Η πολύπλευρη δράση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων αποτελεί διαχρονικά πηγή υπερηφάνειας για τους χιλιάδες Απολλωνίστες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, αντιλαμβανόμενο το ιστορικό μας χρέος και ως ένδειξη σεβασμού και τιμής σε όλους όσους έχουν παλέψει για την Ιδέα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, έχει προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Σωματείου μας η οποία θα συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης, στην προβολή της ιστορίας του συλλόγου και θα λειτουργήσει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές.

Στη δύσκολη κατάσταση που σήμερα όλοι βιώνουμε, ας προσπαθήσουμε να δείξουμε υπομονή και να δρούμε με σύνεση ώστε κανείς απο μας να μην λείψει απο το γήπεδο, στον επόμενο αγώνα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μας.

14 Απριλίου 1954 – 14 Απριλίου 2020
66 Χρόνια Ιστορίας!
66 Χρόνια Περηφάνιας!

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ"

Η ίδρυση του Απόλλωνα (επίσημη ιστοσελίδα)

Γύρω στα τέλη του 1953, μια ομάδα νεαρών έθεσαν σαν στόχο και σαν όνειρο την ίδρυση ενός συλλόγου με σκοπούς εθνικούς, αθλητικούς και ταυτόχρονα την ανύψωση του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου των νέων, που θα γινόντουσαν μέλη.
 
Στις 14 Απριλίου του 1954 και έπειτα από γενική συνέλευση αρκετών μελών των Εθνικολαϊκών Συλλόγων και Νέων Συντεχνιών, με επικεφαλή τον κ. Χριστάκη Σαββίδη γίνεται εισήγηση για την ίδρυση αθλητικού σωματείου με την ονομασία Αθλητικός Μουσικός Όμιλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού. Η συνέλευση ενέκρινε την εισήγηση και έτσι από τις 14 εκείνου του μηνά εν έτει 1954 γεννήθηκε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
 
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μας αποτελείτο από τους : Χαράλαμπο Λυμπουριδή (Γραμματέας), Αντρέα Ψυλλίδη (Ταμία), Αντωνάκη Φουρλά (Σύμβουλο), Μελή Χαραλάμπους (Σύμβουλο), Αντρέα Θεοχάρους (Σύμβουλο) Αντρέα Αγγελόπουλο (Σύμβουλο) και Κώστα Παναγιώτου (Σύμβουλο).
 
Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα δημιουργήθηκε υπό τις οδηγίες του Αντωνάκη Φουρλά, δίνοντας πολλούς αγώνες στην ύπαιθρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνεται ολοένα και πιο αγαπητή και έτσι το ρεύμα προς εγγραφή νέων μελών αυξανόταν με ταχείς ρυθμούς. Γι αυτό και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στην ΚΟΠ με ημερομηνία 23 Μαρτίου 1955 για την ένταξη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε αυτή. Στις 16 Οκτωβρίου του 1955, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) ενέταξε στις τάξεις της την ομάδα μας στην 2η κατηγορία.
 
Η ομάδα με καπετάνιο τον Αργυρή Γαβάλα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας την περίοδο 1956-1957 και την άνοδο στην Α’ κατηγορία, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
 
Μέσα από την πορεία όλων αυτών των χρόνων, ο Απόλλωνας κατάφερε να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (1991, 1994, 2006), εννέα  κύπελλα (1966, 1967, 1986, 1992, 2001, 2010, 2013, 2016, 2017) και τρία Super Cup (2006, 2016, 2017), ενώ επίσης είχε αρκετές επιτυχίες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα