O Κοσμοναύτης Αλεξάντερ Βολκόφ μιλά αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ

O Αλεξάντερ Βολκόφ υπενθύμισε ότι σαν σήμερα στις 12 Απριλίου 1961, ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γινόταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποιούσε πτήση στο διάστημα.

«Άνθρωποι δεν πρέπει να καταστρέψουμε την ομορφιά του κόσμου».Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την συνέντευξη του ο Ρώσος κοσμοναύτης μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ.

Ο κ.Βολκόφ αναφέρθηκε και στο

γιο του Σεργκέι ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του και έγινε και αυτός κοσμοναύτης, πραγματοποιώντας συνολικά τρεις πτήσεις στο διάστημα και ο οποίος, όπως σημείωσε, ήταν από τους πρώτους κοσμοναύτες που τράβηξαν φωτογραφίες της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλεξάντερ Βολκόφ μαζί με τον Σεργκέι Κρικάλεφ χαρακτηρίστηκαν και ως «οι τελευταίοι πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης», καθώς όταν κατέρρευσε το καθεστώςαυτοί βρίσκονταν στο Διαστημικό Σταθμό Μιρ σε τροχιά γύρω από τη γη.Είχαν φύγει από τη Γη το 1991 ως πολίτες της Σοβιετικής Ενωσης και επέστρεψαν το 1992 ως πολίτες της Ρωσίας. Ό,τι πιο εκπληκτικό είναι η θέα της Γης από το διάστημα.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης μας αποκάλυψε τα άγνωστα μυστικά της αποστολής. Συγκεκριμένα πώς θα μας φαινόταν να βρισκόμαστε στο διάστημα και να πίνομε νερό που προέρχεται από επεξεργασία των υγρών εκκρίσεων του ανθρώπινου οργανισμού; Να κοιμόμαστε όρθιοι.Όλα αυτά τα εξωπραγματικά για εμάς τους «γήινους». Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν απέναντί σου βρίσκεται ένας άνθρωπος που ασκεί ένα τόσο ιδιαίτερο και υπέροχο λειτούργημα.

Πώς είναι η ζωή στο διάστημα; Πώς νιώθει ένας άνθρωπος που βρίσκεται εκεί; «Όποιος πετάει στο διάστημα, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, ικανοποιεί ένα παιδικό του όνειρο σημείωσε με αφοπλιστική ειλικρίνια. Ο Ρώσσος κοσμονάυτης βρέθηκε στην Κύπρο όπου συναντήθηκε με Ρώσσους Αξιωματούχους καθώς και με τον

Επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στη Κύπρο Δόκτορα, Γιώργο Προδρόμου με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια φιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα