Κυπριακό: Κλείδωσε το πλάνο εργασίας μεταξύ Μαυρογιάννη-Ναμί

Δυο φορές την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Τρίτη 18 Απριλίου θα συναντιόνται Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία άρχισε εκ νέου την Τρίτη 11 Απριλίου, με τη συνάντηση Αναστασιάδη Ακιντζί.

Το πλάνο συναντήσεων Μαυρογιάννη-Ναμί, συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντηση των δυο στην παρουσία του Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Οι δυο διαπραγματευτές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, θα έχουν την ευθύνη να καθοριστούν προτάσεις σε σχέση με το πως θα διεξαχθεί ο

διάλογος, με βάση το τρύπτυχο συγκλίσεων-αποκλίσεων, πάνω στο οποίο θα υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Upon yesterday's resumption of #CyprusTalks, negotiators @AMavroyiannis &@ozdilnami met today. Workplan agreed, next meeting Tuesday 18/4. pic.twitter.com/Kr181jDHVB

— Espen Barth Eide (@EspenBarthEide) April 12, 2017

Οι διαπραγματευτές θα έχουν ως αντικείμενο συζήτησης μεταξύ άλλων και την επιβεβαίωση των συγκλίσεων μεταξύ των δυο πλευρών, σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη.

Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα συζητηθούν όλα τα κεφάλαια στα οποία υπάρχουν διαφωνίες και αποκλίσεις, χωρίς καμιά εξαίρεση. Στο μοναδικό κεφάλαιο το οποίο θα ακολουθηθεί διαφοροποιημένη διαδικασία, είναι αυτό της ασφάλειας και εγγυήσεων, στο οποίο θα γίνει μόνο ανταλλαγή ιδεών και απόψεων χωρίς καμιά δεσμευτική χροιά στα όσα θα συζητηθούν μεταξύ των δυο πλευρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει του συμφωνημένου προγράμματος, η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα