Κορύφωση αγωνίας για στρατιωτικούς – Ενώπιον Δικαστηρίου

Ενώπιον Δικαστηρίου στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους την περασμένη Πέμπτη στις Καστανιές Έβρου. Η διαδικασία αρχίζει στις 08.30.

Η Ελλάδα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες για να τελειώσει η περιπέτεια τους το συντομότερο δυνατό.

Αισιοδοξία για την έκβαση

της υπόθεσης εξέφρασε ο αναπληρωτής Υπουργός εθνικής άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Δεν επιχειρεί κανείς να μπει σε ξένο έδαφος με διακριτικά, με τη στολή του και τον οπλισμό του, είπε, αν ήθελε να κάνει άλλα πράγματα θα είχε επιλεγεί διαφορετική οδός. Είχαν διασαλευτεί, εξήγησε, τα σημεία σήμανσης, λόγω του άσχημου καιρού.

Ελλαδικά Μέσα πάντως,επικαλούνται ως δυο, τα επικρατέστερα σενάρια, τα οποία είναι τα εξής:

1. Είτε οι Τούρκοι θα τραβήξουν το σχοινί, θα επεκτείνουν το κατηγορητήριο και θα οδηγηθούμε σε μια μακρά διαπραγμάτευση και τριβή που είναι άγνωστο που θα καταλήξει. Ενδεχομένως και στον εκβιασμό από την πλευρά της Αγκυρας για τους οκτώ τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Αυτό εισηγούνται και οι ακραίοι που πιέζουν τον Σουλτάνο να μην κάνει πίσω και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε.

2. Είτε θα δικαστούν για τα παραπάνω αδικήματα, χωρίς τα κατασκοπευτικά σενάρια, θα τιμωρηθούν με κάποιους μήνες φυλακή με αναστολή και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Είναι η άποψη των μετριοπαθών.

Σε κάθε περίπτωση όλοι περιμένουν μια δήλωση, ένα νεύμα από τον Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ειδικά οι τούρκοι δικαστές που καλούνται να αποφασίσουν ακόμη και για το είδος του κατηγορητηρίου που θα δικάσουν αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα