Πρώτη επίσημη για Νίκο Χριστοδουλίδη στην Αθήνα

Στη σκιά των απειλών της Άγκυρας και των τουρκικών προκλήσεων επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο νέος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, και να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και όλο το φάσμα των ζητημάτων, που απασχολούν τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο ΥΠΕΞ θα συναντηθεί αύριο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας,

Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Κοτζιάς θα ενημερώσουν αύριο την Επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής των Ελλήνων.

Το απόγευμα, ο Κύπριος ΥΠΕΞ θα είναι ομιλητής σε κλειστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κρανιδιώτη, στο κτίριο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης θα είναι ομιλητής μαζί με τον κ. Κοτζιά σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στη συνεδρία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Στην Αθήνα και ο Άντρος Κυπριανού

Επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα με αντικείμενο το Κυπριακό και τις προκλήσεις της Τουρκίας πραγματοποιεί και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος σήμερα θα έχει επαφές με ηγέτες των κομμάτων.

Αύριο θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα