Κορυφώνονται οι διεργασίες για τον Συνεργατισμό

Οι γραμμές στο γήπεδο της απορρόφησης του "καλού" Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα έχουν χαραχτεί και φαίνεται ότι απομένουν τα διαδικαστικά για την επίσημη ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας συνεδριάζει αυτή την ώρα και όπως μας ανέφεραν έγκυρες πηγές από την Τράπεζα απομένουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες

για να διευθετηθούν.

Την προσεχή Δευτέρα έχει συγκλεισθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, στην οποία ο κύριος μέτοχος, το κράτος, θα αποφασίσει για την πρόταση της Ελληνικής. Η Συνέλευση είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα αφού θα προηγηθεί και συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου επί του θέματος.

Εν τω μεταξύ, οι συντεχνίες μεταβαίνουν αύριο Πέμπτη στο προεδρικό για τα θέματα των εργαζομένων. Το ραντεβού των ηγεσιών των ΣΕΚ - ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ έχει καθοριστεί στις 11 το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:

- Αναμένουμε ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης/ιδιοκτήτη του Συνεργατισμού, για την απόλυτη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας του προσωπικού της ΣΚΤ και για την εφαρμογή των ισχυουσών συμφωνιών για τους εργοδοτουμένους θα τηρηθούν.

-Αναμένουμε ότι θα κληθούμε να τοποθετηθούμε πριν από την επίτευξη της όποιας τελικής συμφωνίας, ώστε να διασφαλίζονται οι πιο πάνω δεσμεύσεις.

- Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει χρήση της απόφασης της έκτακτης συνδιάσκεψης των κλαδικών συμβουλίων των συντεχνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορυφώνονται, Συνεργατισμό,koryfonontai, synergatismo