Κορυφαία στιγμή η υπογραφή του Πρωτοκόλλου
Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας.
Η κάθε στιγμή στον Αθλητισμό είναι ξεχωριστή. Όμως υπάρχουν και στιγμές που καταγράφονται και ως κορυφαίες, όπως είναι η υπογραφή πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας.
Η τελετή της υπογραφής έγινε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στα
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ευχαρίστησε το Ελληνικό Κράτος για τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση στην Κύπρο, διαβεβαιώνοντας ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε πλήρως το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας, το οποίο είναι σημαντικό και για τις δύο χώρες». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «το πρωτόκολλο που υπογράφηκε αποτελεί την πυξίδα μας για μια ευρύτερη και πιο αποδοτική συνεργασία σε όλους τους τομείς του Αθλητισμού. Ενδεικτικά, αναφέρεται η συνεργασία μεταξύ μας σε τομείς, όπως ανταλλαγές αθλητών, πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών σε ολόκληρο το φάσμα του Αθλητισμού, τόσο σε αγωνιστικό, επιστημονικό αλλά και τεχνικό πλαίσιο».
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και γενικά τον Οργανισμό, χαρακτήρισε την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ως Υφυπουργός, ουσιαστική και αποδοτική. Η υπογραφή της Αθλητικής Συνεργασίας είναι το επιστέγασμα της συνεργασίας δύο αδελφών λαών. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα για επέκταση και εμπλουτισμό μιας ευρύτερης συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος, τα Μέλη του Δ.Σ, ο Νομικός Σύμβουλος του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, ο Πρόεδρος της ΕΑΚ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Λειτουργοί του ΚΟΑ.
ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΑ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΑ):
«Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε στην Κύπρο τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Γεώργιο Βασιλειάδη. Υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού τον επικεφαλής του Ελληνικού Αθλητισμού, για να υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας μεταξύ του Κ.Ο.Α. και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της Ελλάδας, για τα έτη 2017-2018. Αισθάνομαι την ανάγκη, στο πρόσωπο του κ. Γεώργιου Βασιλειάδη, να ευχαριστήσω το Ελληνικό Κράτος, για τη σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση στην Κύπρο και να διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε πλήρως το Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας, το οποίο είναι σημαντικό και για τις δύο χώρες.
Η Κύπρος, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, έχει βασικό στήριγμα της την Ελλάδα. Στον Αθλητισμό, το στήριγμα αυτό το νιώθουμε έντονα εδώ και πολλές δεκαετίες. Είμαστε ευτυχείς που μέσα από την Αθλητική Συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας, αποκομίζουμε σημαντικά οφέλη και καταφέραμε να προβάλουμε τον Κυπριακό Αθλητισμό στνο Διεθνή χώρο. Ο αθλητισμός της Κύπρου, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν της Τουρκικής εισβολής του 1974, στηρίχτηκε, κυρίως, στους στενούς και αδελφικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Τη μητέρα πατρίδα, με την οποία μας συνδέει μια κοινή αθλητική ιστορία αιώνων.
Το 1991 ήταν χρονιά σηματοδότης, φέρνοντας Κύπρο και Ελλάδα πιο κοντά και πάνω σε οργανωμένη βάση στους τομείς του αθλητισμού. Ήταν η χρονιά που οι δύο χώρες υπέγραψαν το πρώτο Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας, μετά από σχετική εισήγηση των Αθλητικών Συντακτών Κύπρου – Ελλάδας (ΕΑΚ – ΠΣΑΤ), μέσα από τα ετήσια Συμπόσια τους. Και φτάνουμε στη σημερινή μέρα με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, την οποία θεωρούμε σταθμό και προάγγελο μιας πιο πλούσιας αθλητικής συνεργασίας.
Το Πρωτόκολλο που υπογράψαμε σήμερα είναι για τα έτη 2017 – 2018, αποτελεί την πυξίδα μας για μια ευρύτερη και πιο αποδοτική συνεργασία σε όλους τους τομείς του Αθλητισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται η συνεργασία μεταξύ μας σε τομείς, όπως ανταλλαγές αθλητών, πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών σε ολόκληρο το φάσμα του Αθλητισμού, τόσο σε αγωνιστικό, επιστημονικό αλλά και τεχνικό πλαίσιο.
Καλωσορίζω και πάλι στην Κύπρο τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και εκ μέρους του αθλητικού κόσμου της Κύπρου θέλω να του εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για τη διαχρονική βοήθεια και στήριξη της Ελλάδας».
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ):
«Με πολύ μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι εδώ στην Κύπρο, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή μου ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που επί της ουσίας είναι η επιστέγαση και η επιβεβαίωση μίας στενής συνεργασίας των δύο αδελφών λαών. Από το 1991 που επίσημα ξεκίνησε με πρωτοβουλία των αθλητικών συντακτών, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο η αρτιότερη προπόνηση και προετοιμασία των αθλητών Ελλαδιτών και Κυπρίων, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας, καθώς και η δημιουργία δεσμών άρρηκτων ανάμεσα στα δύο Κράτη.
Τα τελευταία χρόνια, που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση, η δυνατότητα τεχνογνωσίας αποτελεί κομβική βοήθεια για τις Ομοσπονδίες μας και τους αθλητές μας και για αυτόν τον λόγο την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο με τη διεύρυνση ανταλλαγών μεταξύ των αθλητών των δύο χωρών. Συνεχίζουμε έτσι την επιτυχημένη συνταγή της συνεργασίας μας με τον ΚΟΑ, με τον οποίο έχουμε κοινές ανησυχίες και καθώς αυτούς τους πέντε μήνες που εγώ είμαι στο Υπουργείο, αλλά και νωρίτερα, έχει αποδειχθεί πως υπάρχει συναντίληψη, λαμβάνουμε κοινές πρωτοβουλίες για θέματα διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό.
Η σημερινή συμβολική υπογραφή του Πρωτοκόλλου, είναι η αρχή μίας βαθύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του αθλητισμού. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή και τη φιλοξενία, καθώς και την άριστη Ημερίδα της Κυριακής. Είμαστε πάντα δίπλα σας, όπως εξάλλου και εσείς, και παρά τις δυσκολίες, είμαστε όρθιοι για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Στα 5 μου χρόνια με άρπαξε ένας στρατιώτης και έζησα μαζί του»
- Πολυ κρίσιμες ώρες για τον Στάθη Ψάλτη
- Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας στον Εύοσμο
- 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Πρωθυπουργό να μειώσει τα βουλευτικά προνόμια
- Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Εντοπίστηκε ύποπτο δέμα
- Συναγερμός στην Ξάνθη μετά τον εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών σε τζαμί
- Υπάρχει λόγος που τα μεγαλοστελέχη της Νέας Υόρκης πάνε σε αυτή τη γιατρό
- Έξαλλη η Χατζηβασιλείου με καλεσμένο της: Δε σου επιτρέπω (video)
- Βαρύ το κλίμα στον Εύοσμο – Μαζί από το δημοτικό ήταν οι τέσσερις νεκροί νεαροί (εικόνες)
- Υπόθεση Σώρρα: Ζημιά 5 εκατ. ευρώ μόνο για το ΙΚΑ-Νέο ένταλμα σύλληψης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Ζουέλα: «Τον πρώτο καιρό στην Ελλάδα έκλαιγα κάθε μέρα»
- Πάτωμα από 13.000 ξεχασμένα κέρματα
- Τηλεοπτική σειρά "El Chapo" στα τέλη Απριλίου
- Εισιτήρια διαρκείας με Πάμπο (βίντεο)
- Ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτ. Σώρρα
- Η κλήρωση του κυπέλλου Νέων U-21
- Συναγερμός στην Ξάνθη - Εντόπισαν πυρομαχικά σε τζαμί
- Έχανε και... έβαζε τα κλάματα από μικρός ο Κριστιάνο!
- Σε θέσεις μάχης από Ευρωβουλευτές εν όψει του Brexit
- Κορυφαία στιγμή η υπογραφή του Πρωτοκόλλου

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Κορυφαία στιγμή η υπογραφή του Πρωτοκόλλου
- Έχανε και... έβαζε τα κλάματα από μικρός ο Κριστιάνο!
- Η κλήρωση του κυπέλλου Νέων U-21
- Δόθηκε στον Δήμο Λευκωσίας ο χώρος του παλιού ΓΣΠ
- Ο Γιλντιρίμ κάλεσε την ΕΕ να μην αναμιχθεί στο δημοψήφισμα
- Συναγερμός στην Ξάνθη - Εντόπισαν πυρομαχικά σε τζαμί
- Σε θέσεις μάχης από Ευρωβουλευτές εν όψει του Brexit
- Ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτ. Σώρρα
- Πάτωμα από 13.000 ξεχασμένα κέρματα
- Ζουέλα: «Τον πρώτο καιρό στην Ελλάδα έκλαιγα κάθε μέρα»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Ο γαμπρός μου δεν ήταν κακός άνθρωπος», λέει η μάνα της «μοιραίας γυναίκας» του Μοσχάτου
- Κοινοτικές πηγές: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 7 Απριλίου
- Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε κυρώσεις στην ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft
- Μήνυμα Μαξίμου προς Σκουρλέτη: Κανείς δεν είναι περισσότερο ευαίσθητος ή αριστερός από τον πρωθυπουργό
- Η Ουγγαρία ενεργοποίησε τον νόμο που προβλέπει την κράτηση όλων των αιτούντων άσυλο
- Ο Κοντονής διαβίβασε τρεις δικογραφίες στη Βουλή - Ποιους αφορά
- Η συνεχής πτώση του ΑΕΠ στην Ελλάδα οδηγεί σε ύφεση την αγορά επιβατικών αυτοκινήτων
- Στη Βουλή δικογραφίες για τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Παπαχριστόπουλο
- Deutsche Welle: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος