Κορωνοϊός: Τα αρνητικά ρεκόρ, οι «κόκκινες» ομάδες και η ασύγγνωστη αδιαφορία

Έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων όσο και από την προέλευσή τους. Το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το Σάββατο (7/11) συνοδεύτηκε από την επιβεβαίωση ότι ο ιός διασπείρεται σε χώρους εργασίας, γεγονός που σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας καταδεικνύει πλημμελή εφαρμογή των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και σε αρκετές περιπτώσεις φανερώνει την παραβίαση των μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα, σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές όταν μετά από ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας από συμβαλλόμενο ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο πραγματοποίησε

εργαστηριακό έλεγχο στο προσωπικό Σφαγείου της Επαρχίας Λευκωσίας, από σύνολο 146 δείγματα που λήφθηκαν, εντοπίστηκαν 92 περιστατικά COVID-19.

92 κρούσματα σε σφαγείο στη Λευκωσία – Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Για άκρως ανησυχητικά γεγονότα, έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε συνέχεια του εντοπισμού συρροής κρουσμάτων σε Σφαγείο της Επαρχίας Λευκωσίας, ενώ λέει ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες έχει προκληθεί η μεγάλη επιμόλυνση στο συγκεκριμένο σφαγείο αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Ιωάννου αναφέρει ότι «δυστυχώς όμως σε αρκετές περιπτώσεις, παρά τις συνεχείς συνεννοήσεις, εκκλήσεις, οδηγίες, διευκολύνσεις και νουθεσίες, παρατηρείται ασύγγνωστη αδιαφορία, η οποία συνιστά πρόκληση για τις χιλιάδες εργαζόμενους, εργοδότες και γενικά τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα και ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα» συμπληρώνει.

Σχέδιο δράσης ΟΚΥπΥ μετά τα 92 περιστατικά Coivid-19 σε σφαγείο

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Υγείας, με συστάσεις του, υπενθυμίζει σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις τα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρούνται έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των εργαζομένων και η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η περίπτωση του σφαγείου στη Λευκωσία θυμίζει την περίπτωση εργαζόμενων σε αρτοποιείο στην Αραδίππου, όπου εντοπίστηκαν 12 άτομα θετικά στον ιό κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από τις 4.218 εργαστηριακές εξετάσεις εντοπίστηκαν 314 κρούσματα.  Από 1.736 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 94 κρούσματα.

Καμπανάκι κτυπάνε και οι αριθμοί των εισαγόμενων κρουσμάτων, οι οποίοι καταγράφουν ανησυχητική αύξηση. Συγκεκριμένα, από 1.008 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 44 κρούσματα.

Συνολικά 54 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους ασθενείς αυτούς, οι πέντε νοσηλεύονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς, ως σταθερή.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται σήμερα 52 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν  μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως σε ό,τι αφορά στους νοσηλευόμενους, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε νοσηλεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους που καταγράφηκαν από την ημέρα έναρξη της πανδημίας στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη: 

Επανήλθε το φαινόμενο των πολλών κρουσμάτων σε χώρους εργασίας

Ένας νέος θάνατος και 314 κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα