Κορωνοϊός: Σε ποιες χώρες καταγράφονται μειώσεις στα κρούσματα

Συνολικά από τις 10 χώρες στον κόσμο (πέραν της Κίνας) που είναι οι πιο ενεργές εστίες εξάπλωσης του ιού βάσει του αριθμού των κρουσμάτων που παρουσιάζουν, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των νεκρών σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο ενώ αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε στη Γαλλία. Εντούτοις, σε κάποιες χώρες καταγράφονται μειώσεις στα κρούσματα.

Η καλύτερη είδηση της ημέρας έρχεται από την Κίνα όπου τη Δευτέρα δεν καταγράφηκε ούτε ένας

θάνατος λόγω κορωνοϊού και η πιο θλιβερή είδηση έρχεται από την Πορτογαλία όπου 15 ηλικιωμένοι πέθαναν εξαιτίας του κορωνοϊού σε γηροκομείο στην Αβάιρου και άλλοι 77 τρόφιμοι νοσούν ενώ ο  Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες στην κεντρική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η πόλη του δεν έχει λάβει αναλώσιμα, ούτε διαγνωστικά τεστ, από τις υγειονομικές αρχές και δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν εξετάσεις σε άλλα γηροκομεία.

Συνολικά ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 209 χώρες και περιοχές κοστίζοντας τη ζωή σε 75.901 ανθρώπους ενώ 1.359.010 έχουν νοσήσει και 293.454  έχουν αναρρώσει. Εκ των 989.655 ανοιχτών υποθέσεων ασθενών, η υγεία ενός 5% (47.540) είναι σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Ισπανία - 13.798 νεκροί, 140.510 ασθενείς

Η Δευτέρα ήταν ακόμη μία ημέρα κατά την οποία καταγράφηκε μειωμένος αριθμός θανάτων και κρουσμάτων. Συγκεκριμένα αναφερθήκαν 700 νέα θύματα του κορωνοϊού και 5.029 νέοι ασθενείς ενώ σήμερα μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί ακόμη 457 και 3.835 αντίστοιχα.

Ιταλία - 16.523 νεκροί, 132.547 ασθενείς

Σημαντική αύξηση παρουσίασε το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των νεκρών φθάνοντας ξανά τους 636 αλλά όχι, ευτυχώς, και τα ρεκόρ θανάτων που είχαμε δει πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης αναφέρθηκε μειωμένος αριθμός νέων κρουσμάτων και συγκεκριμένα 3.599. Ανάλογος αριθμός είχε αναφερθεί τελευταία φορά στις 15 Μαρτίου.

Γερμανία - 1.810 νεκροί, 103.375 ασθενείς

Η χώρα είχε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε μια ημέρα τη Δευτέρα αφού έφτασαν τους 226 ωστόσο καταγράφηκε και νέα μεγάλη μείωση, σε ημερήσια βάση, του αριθμού των νέων ασθενών που έφτασαν τους 3.252.

Ο Λόταρ Βίλερ, ο επικεφαλής του Robert Koch Institute (RKI) δήλωσε ότι δεν έχει έλθει η ώρα για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Γερμανία  και επεσήμανε πως ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται στην Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι προσβάλλονται από τον κορωνοϊό. Ο  Βίλερ ανακοίνωσε επίσης την εισαγωγή μίας νέας εφαρμογής που ονομάζεται Corona Data Spender App (Corona Data Donor App) και μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να διαθέτουν εθελουσίως τα προσωπικά τους δεδομένα στο Robert Koch Institute για ανάλυση, ώστε να υπάρξει μία ακριβέστερη απεικόνιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για smart και fitness ρολόγια. Υπολογίζεται ότι περί τα 10 εκατομμύρια άτομα διαθέτουν τέτοια γκάτζετ στην Γερμανία.

Ιράν - 3.872 νεκροί, 62.589 ασθενείς

Συνεχίζεται η καθημερινή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα που ξεκίνησε μετά τις 29 Μαρτίου και σήμερα αναφέρθηκαν 2.089 νέα. Ο αριθμός των νεκρών βέβαια ήταν και πάλι αρκετά υψηλός φτάνοντας τους 133. Βέβαια το Ιράν είναι μια χώρα 81 εκατ. ανθρώπων και συγκριτικά με τα όσα συμβαίνουν στις χώρες που ήδη αναφερθήκαμε που έχουν και μικρότερο πληθυσμό (πέραν των ΗΠΑ) τότε θα έλεγε κανείς πως η κατάσταση είναι υπό σχετικό έλεγχο.

Ηνωμένο Βασίλειο - 5.373 νεκροί, 51.608 ασθενείς

Μείωση σε αριθμό θανάτων και νέων κρουσμάτων κατέγραψαν οι αρχές αναφέροντας 439 και 3.802 αντίστοιχα σε αντίθεση μάλιστα με το ρεκόρ της Κυριακής και τους 5.903 νέους ασθενείς. 

Ελβετία - 787 νεκροί, 21.657 ασθενείς

Στη χώρα των 8,5 εκατ. κατοίκων σήμερα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής  22 θάνατοι και 250 νέα κρούσματα, παρουσιάζοντας μείωση συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες ημέρες αν και σταθερά εμφανίζονται μεγάλες αυξομειώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η επίσημη ανακοίνωση για την υγεία του Μπόρις Τζόνσον

Ανησυχία στην παροικία-Πάνω από 75 Κύπριοι πέθαναν από κορωνοϊό στο Λονδίνο

Βρετανία: Ο Μάικλ Γκόουβ σε απομόνωση

Ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Μπόρις Τζόνσον-«Αγνόησε τις υποδείξεις»

Πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, huffingtonpost

Keywords
Τυχαία Θέματα