Κορωνοϊός: Γενική απαγόρευση εξόδου στην Βαυαρία

Γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Βαυαρία ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, μετά την αποτυχία, όπως είπε, των πολιτών να πειθαρχήσουν στα μέτρα περιορισμού που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Η απαγόρευση αφορά όλο το κρατίδιο και τίθεται σε ισχύ απόψε τα μεσάνυχτα. Σε πρώτη φάση, θα διαρκέσει δυο εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις, προβλέπονται η έξοδος για αγορές από φαρμακεία

και σούπερ μάρκετ, οι επισκέψεις σε γιατρό, η έξοδος για παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους, αλλά ακόμη και μια βόλτα στην εξοχή ή για άθληση σε εξωτερικό χώρο. Σε όλες αυτές τις εξόδους, οι πολίτες δεν επιτρέπεται να συνοδεύονται, παρά μόνο από ανθρώπους με τους οποίους ζουν στο ίδιο σπίτι.

Η Γερμανία δεν θα φεισθεί προσπαθειών για να βοηθήσει την οικονομία της να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πώς να ελαχιστοποιήσει τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, δήλωσε εξάλλου σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Είμαστε σε συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο Ντένις Κόλμπεργκ, ερωτηθείς εάν η Γερμανία είναι έτοιμη να στηρίξει την έκδοση ευρωομολόγων για να χρηματοδοτηθεί ένα πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας στην ευρωζώνη.

Σε μια άλλη εξέλιξη, την παράταση των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού για ακόμη σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, μέχρι τις 13 Απριλίου, την Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων, επιμένοντας εκ νέου στην τήρησή τους και επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα έως τώρα αποτελέσματά τους.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, τόνισε, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ και τους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομίας, πως ο ίδιος έχει επίγνωση της μεγάλης ανασφάλειας που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Αυστρία. "Πρόκειται για έναν Μαραθώνιο", αλλά φαίνεται πως "τα μέτρα επιδρούν, κάνουμε το σωστό", τόνισε .

"Θα καταφέρουμε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο, λιγότερες κοινωνικές επαφές και με τον τρόπο αυτό μείωση της μετάδοσης της μόλυνσης", ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τον πληθυσμό να αντέξει και να μην χαλαρώσει, ενώ, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης των μέτρων, επεσήμανε πως "καθένας που στηρίζει τα μέτρα, σώζει ζωές".

Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων, Βέρνερ Κόγκλερ, απευθυνόμενος στον πληθυσμό τόνισε πως "αλληλοϋποστηριζόμαστε σημαίνει τώρα αντέχουμε, αλληλοϋποστηριζόμαστε σημαίνει τώρα κρατάμε απόσταση", συμπληρώνοντας ότι στην ηλεκτρονική εποχή οι κοινωνικές επαφές μπορούν να οργανωθούν με διαφορετικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ρούντολφ 'Ανσομπερ, το πακέτο μέτρων που ισχύει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας δείχνει αποτελέσματα, αλλά αυτό είναι "μόνον ένα πρώτο βήμα", στόχος ήταν και παραμένει ο δραστικός περιορισμός της τάσης αύξησης των κρουσμάτων και η αποτροπή νέων μεταδόσεων του ιού για να ελαφρυνθεί το σύστημα υγείας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σήμερα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία ανέρχεται σε 2.203, στα περισσότερα των οποίων, όπως διευκρίνισε, η πορεία της ασθένειας είναι ήπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα