Κορωνοϊός: Ευρωβουλευτές μιλούν στο SigmaLive για τα μέτρα που έλαβε το ΕΚ

Έντονη είναι η ανησυχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, σε χώρες μέλη της. Όπως ήταν φυσιολογικό, η ίδια ανησυχία επικρατεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο μάλιστα έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για προστασία. 

Το SigmaLive επικοινώνησε με τους Ευρωβουλευτές Λουκά Φουρλά και Κώστα Μαυρίδη, οι οποίοι και σκιαγράφησαν την ανησυχία στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου για τον ιό. 

Όπως ανέφερε ο κ. Φουρλάς, για τις επόμενες τρείς εβδομάδες έχουν ακυρωθεί

όλες οι εκδηλώσεις και επισκέψεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό τον φόβο του ιού. 

Όπως είπε ο κ. Μαυρίδης, η απόφαση που λήφθηκε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προνοεί όπως ακυρωθούν όλες οι επισκέψεις από τρίτες χώρες υψηλού κινδύνου. 

Μέγα ερώτημα μάλιστα είναι το εάν θα πραγματοποιηθεί η ερχόμενη συνεδρία του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Όπως ανέφερε ο κ. Φουρλάς, γίνονται σκέψεις για να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως έχουν ακυρωθεί επισκέψεις αλλά και εκδηλώσεις, επετράπη η επίσκεψη της Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία μιλάει σήμερα ενώπιον των Ευρωβουλευτών. 

Αυτή η εξέλιξη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από Ευρωβουλευτές οι οποίοι διερωτήθηκαν γιατί έγινε αυτή η εξαίρεση και έθεσαν ζητήματα ασφάλειας και υγείας. 

Κριτική στην πρόταση της Κομισιόν για κλιματική ουδετερότητα, άσκησε η Γκ.Τουνμπεργκ από το ΕΚ

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Τροφίμων, απευθύνθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κλιματική ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

"Όταν το σπίτι σου καίγεται, δεν περιμένεις μερικά χρόνια για να τη σβήσεις", δήλωσε η ίδια, κριτικάροντας την σημερινή πρόταση της Κομισιόν για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050 με ενδιάμεσο σταθμό το 2030. Έκανε λόγο δε "για λανθασμένο μήνυμα" πως "λαμβάνονται μέτρα, ενώ δεν λαμβάνονται" και για μια "κρίση που δεν αντιμετωπίζεται ως κρίση". Κάλεσε την ηγεσία της ΕΕ να κινηθεί εξαιρετικά γρήγορα, χαρακτήρισε τον "κλιματικό νόμο" που παρουσιάστηκε σήμερα ως "παράδοση", ζητώντας ένα βιώσιμο οδικό χάρτη βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα ισχυριζόμενη πως η πρόταση της Κομισιόν δεν είναι τέτοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα