Κοψοχρονιά το κρέας ενόψει Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκαν ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης και η λειτουργός του Παγκύπριου Συνδέσμου καταναλωτών, Βιργινία Χρίστου, οι οποίοι μίλησαν για τη διαθεσιμότητα των κρεάτων ενόψει των γιορτών αλλά και για τις τιμές πώλησης.

Αρχικά ο κύριος Λειβαδιώτης ανέφερε ότι θα υπάρχει κρέας στην αγορά. Πρόσθεσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα σφαγεία, ενώ τόνισε ότι πιστεύει πως το σφαγείο της Κοφίνου μπορεί να λειτουργήσει.

Συμπλήρωσε ότι οι τιμές των κρεάτων είναι πολύ καλές. «Στην Κύπρο

οι κρεοπώλες δουλεύουν πολλές ώρες με αποτέλεσμα να έχουμε αυτές τις τιμές». Επεσήμανε ότι στην Ευρώπη πωλείται το κρέας σε τριπλάσια τιμή από την Κύπρο.

Παράλληλα, είπε ότι τώρα το 20%-25% είναι εισαγόμενο κρέας, ενώ παλιά ήταν 100% τοπικό το κρέας.

Ο κύριος Λειβαδιώτης διευκρίνισε ότι ο Δεκέμβρης είναι ο μεγαλύτερος μήνας του χρόνου σε ότι αφορά την κατανάλωση και σε γιορτές τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Από την πλευρά της  η κυρία Χρίστου ανέφερε ότι οι τιμές δεν διαφοροποιούνται αισθητά από τις τιμές που υπήρχαν πριν. «Για τις γιορτές μπορεί να υπάρξει αισθητή μείωση σε λαχανικά και φρούτα».

Πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση όλων η έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν προϊόντα ή τρόφιμα.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει αύξηση στα καταναλωτικά προϊόντα και εφαρμόζεται η αρχή της ελεύθερης αγοράς. «Ο κάθε έμπορος μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα του στις τιμές που κρίνει ο ίδιος».

Τέλος εξήγησε ότι ο καταναλωτής με σωστή έρευνα μπορεί να επιλέξει από πού θα αγοράσει τα προϊόντα του. «Υπάρχουν και καταναλωτές που δεν τους ενδιαφέρει η τιμή αλλά η ποιότητα».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 

Κέντρα αναψυχής/Λεμεσός: Κοροϊδία το ωράριο για τα κέντρα αναψυχής

Αυξήθηκε ο πληθυσμός της Κύπρου-Ανησυχητικό το συνολικό ποσοστό γονιμότητας

Keywords
Τυχαία Θέματα