ΚΟΠ: Στοιχήματα μέχρι 100 ευρώ (pic)

Με σημερινή της εγκύκλιο η ΚΟΠ ενημερώνει τα σωματεία Α`, Β`, Γ` κατηγορίας, Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, Futsal και Γυναικείου ποδοσφαίρου ότι το Δ.Σ. της ΚΟΠ στην συνεδρία του στις 01.08.2016 αποφάσισε να τροποποιήσει τον Πειθαρχικό Κανονισμό προσθέτοντας άρθρα, αναφορικά με την στοιχηματική δραστηριότητα ατόμων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με

το άρθρο 4 «Οποιοδήποτε Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Σωματείου ή Εταιρείας που έχει σχέση με την διαχείριση ποδοσφαιρικού σωματείου, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ή Επιτροπής ΚΟΠ, Μέλος προσωπικού ΚΟΠ, Διαιτητής, Παρατηρητής, Παρατηρητής Αγώνων, ποδοσφαιριστής, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων αυτών και/ή οποιονδήποτε του διαμένει κάτω από την ίδια στέγη, απαγορεύεται να συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα, σε στοιχήματα ή παρόμοιες δραστηριότητες που έχουν σχέση με ποδοσφαιρικούς αγώνες που αφορούν πρωταθλήματα και/ή διοργανώσεις της ΚΟΠ ή έχει άμεσο ή έμμεσο οικονομικό συμφέρον σε τέτοιες δραστηριότητες. Συμμετοχή σε στοίχημα θεωρείται ο συνολικός χρηματισμός πέραν των 100 ευρώ σε κυπριακές ομάδες ή κυπριακή ομάδα ή σε συνδυασμό με κυπριακές ομάδες. Σε περίπτωση καταδίκης δυνάμει του παρόντος άρθρου καταγγελλόμενος θα αποστερείται την αθλητική ποδοσφαιρική του ιδιότητα».

Άρθρο 15 (ια)

«Αποστέρηση της αθλητικής ποδοσφαιρικής ιδιότητας (απαγόρευση ενασχόλησης με οποιονδήποτε τρόπο στο ποδόσφαιρο και απαγόρευση εισόδου στα στάδια που διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες)».

Άλλα λέει το νομοσχέδιο

Ο Περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμος που έχει ετοιμαστεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου αναφέρει ότι απαγορεύεται σε όλους τους εμπλεκόμενους την συμμετοχή τους σε στοιχήματα έστω και με ένα ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα