«Κονβόι ελευθερίας»: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Οντάριο

Ο Καναδός πρωθυπουργός Νταγκ Φορντ κήρυξε το Οντάριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η κατάσταση είναι «εκτός ελέγχου» εξαιτίας της δράσης του  αυτοαποκαλούμενου «κονβόι της ελευθερίας».

Σε αυτό μετέχουν επαγγελματίες οδηγοί (πούλμαν και φορτηγών) και χιλιάδες άλλοι πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού και λοιπών μέτρων για την πανδημία και έχουν ουσιαστικά καταλάβει την πρωτεύουσα εδώ και μια εβδομάδα. 

Ο Νταγκ Φορντ  ανέφερε ότι  είναι «παράνομο» να μπλοκάρουμε ζωτικής σημασίας υποδομές. 

Το κλείσιμο τμημάτων της Οττάβας και

της Γέφυρας Πρεσβευτής του Ουίνδσορ, ένα κρίσιμο μονοπάτι για το εμπόριο ΗΠΑ-Καναδά.

«Θα υπάρξουν συνέπειες και θα είναι σοβαρές», είπε.

Οι διαδηλωτές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έως και ένα χρόνο φυλάκιση και 100.000 δολάρια σε πρόστιμα.

Οι καθημερινές διαδηλώσεις που διοργανώνει το λεγόμενο «κονβόι φορτηγών της Ελευθερίας» επικεντρώνονται στην Οττάβα, όπου οι διαδηλωτές έχουν χρησιμοποιήσει εκατοντάδες σταθμευμένα φορτηγά για να παραλύσουν τμήματα της πρωτεύουσας για περισσότερες από 10 ημέρες. Οι διαδηλωτές είπαν ότι δεν θα φύγουν μέχρι να αρθούν όλες οι εντολές υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι περιορισμοί για την COVID-19.

Οι διοργανωτές διαμαρτυρίας ζητούν εδώ και εβδομάδες την απομάκρυνση της κυβέρνησης του Τριντό, αν και τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από τις επαρχιακές κυβερνήσεις.

Διαβάστε επίσης 

Γαλλία: Τα «Κονβόι της Ελευθερίας» κατευθύνονται προς το Παρίσι

Πηγή: huffingtonpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κονβόι, Κηρύχθηκε, Οντάριο,konvoi, kirychthike, ontario