Κόντρα σε Πορτογαλία και Λουξεμβούργο η Εθνική μας

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Α’ φάση των Προκριματικών Γύρων ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2021. Η Εθνική Ανδρών της Κύπρου θα αγωνιστεί στον Γ’ Όμιλο, μαζί με την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο.

Οι τρεις ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους σε διπλές αναμετρήσεις, εντός και εκτός έδρας, με τους πρώτους αγώνες να πραγματοποιούνται τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι τον

ερχόμενο Ιούνιο.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στον κάθε όμιλο μαζί με την καλύτερη δεύτερη ομάδα και από τους τρεις ομίλους, θα προκριθούν στην Β’ φάση των Προκριματικών Γύρων, όπου θα σχηματιστούν νέοι όμιλοι, με την συμμετοχή των 12 ομάδων που θα αποκλειστούν από την τελική φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Οι αναμετρήσεις της Β’ φάσης θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσες ομάδες εξασφαλίσουν την πρόκριση τους και από την Β’ φάση, θα προκριθούν στην Δ’ φάση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021, η οποία θα είναι ουσιαστικά τα play off της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που θα αποκλειστούν από την Α’ και Β’ φάση, θα αγωνιστούν στην συνέχεια στην Γ’ φάση των προκριματικών, όπου θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να κερδίσουν την πρόκριση τους και να αγωνιστούν στα play off.

Οι τρεις όμιλοι της Α’ Φάσης:

Α’ Όμιλος: Σκόπια, Σλοβακία, Ελβετία

Β’ Όμιλος: Αρμενία, Αλβανία, Δανία

Γ’ Όμιλος: Πορτογαλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για την Α’ φάση δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από την FIBA.

Keywords
Τυχαία Θέματα