Συλικιώτης: Διαφωνήσαμε με το timing της επιστολής στο Ε.Κ

Την δική του απάντηση έδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης αναφορικά με την απόφαση του κόμματός του να μην υπογράψει την επιστολή που απεστάλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους τέσσερις Ευρωβουλευτές Λευτέρη Χριστοφόρου, Κώστα Μαυρίδη, Ελένη Θεοχάρους και Δημήτρη Παπαδάκη αναφορικά με το Κυπριακό.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Συλικιώτης είπε πως ο ίδιος ο απάντησε αμέσως στην αρχική επιστολή Μαυρίδη που κοινοποιήθηκε στους Κύπριους ευρωβουλευτές, λέγοντας

του ότι δεν είναι περίοδος που μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους ευρωβουλευτές, αφού το Ε.Κ θα ήταν κλειστό. «Θα ήταν καλύτερο, εισηγήθηκα, να κάναμε μια προσπάθεια όλοι μαζί, οργανωμένοι τον Σεπτέμβριο και του έγραφα στο μήνυμα τότε να εστιάσουμε την προσοχή μας στα νέα τετελεσμένα που προχωρεί η κατοχική Τουρκία όπως και στις απειλές ενάντια στις δραστηριότητες στην ΑΟΖ. Αυτό θα είχε μεγαλύτερη σημασία. Δεν πήραμε όμως καμία απάντηση», είπε.

«Στην συνέχεια είδαμε την επιστολή να δημοσιεύεται στον Τύπο. Αυτό είναι λάθος. Πολλές φορές κάποιοι ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το πώς θα προβληθούν στην δημοσιότητα στην Κύπρο και όχι πως θα δραστηριοποιηθούμε ουσιαστικά στο Ευρωκοινοβούλιο».

Όσον αφορά την δραστηριότητα των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, ο κ. Συλικιώτης είπε πως η ομάδα της Ευρωπαϊκή Ενωτικής Αριστεράς μπορεί να είναι μικρή και να απαρτίζεται από 52 ευρωβουλευτές, όμως πάντοτε, είπε, στηρίζει ομόφωνα όλα τα ψηφίσματα και τις ενέργειες που γίνονται εκ μέρους μας για το Κυπριακό χωρίς καμία εξαίρεση, σε αντίθεση με άλλες ομάδες που παίρνουν φιλοτουρκικές θέσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι από την στιγμή που κατέρρευσαν οι συνομιλίες και φτάσαμε σε αδιέξοδο, είμαστε σίγουροι ότι θα επανέλθουν στην ημερήσια διάταξη τα ζητήματα που αφορούν την απομόνωση των Τ/κ. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και να ξέρουμε ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή και που θα κάνουμε τις παρεμβάσεις μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν τελικά το ΑΚΕΛ διαφωνούσε με την χρονική συγκυρία της επιστολής και όχι με το περιεχόμενο ο κ. Συλικιώτης απάντησε καταφατικά στο πρώτο προσθέτοντας πως η επιστολή ήταν επίσης ελλιπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα