Κόμμα για τα Ζώα: Το πρόβλημα αδέσποτων παίρνει διαστάσεις

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην Κύπρο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις χρόνο με το χρόνο, αναφέρει, σε ανακοίνωση του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

«Η άρνηση ή η αμέλεια ορισμένων ασυνείδητων ιδιοκτητών να στειρώσουν το κατοικίδιό τους, η επιμονή κάποιων δήθεν φιλόζωων να αγοράζουν σκυλιά ράτσας, χρηματοδοτώντας

έτσι μια αμφίβολης ηθικής βιομηχανία, αλλά και η αδυναμία κάποιων να ανταποκριθούν στις ανάγκες -σε χρόνο ή χρήμα- του ζώου τους είναι ίσως οι βασικότεροι λόγοι που ο αριθμός των αδέσποτων συνεχώς αυξάνεται», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι θεωρεί μεγάλης σημασίας τα διάφορα νομοσχέδια και κανονισμούς τα οποία ευρίσκονται στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για νομοτεχνική μελέτη.

«Αυτά τα νομοσχέδια θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα προς την βουλή, γιατί η συνέχιση της οποιασδήποτε καθυστέρησης σίγουρα θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο θέμα των προσπαθειών για την μείωση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων αλλά επιτέλους να μπει μια τάξη όσον αφορά τα θέματα ευημερίας και προστασίας των ζώων», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα