Κομισιόν: Καταρχήν συμφωνία με Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο

Την ύπαρξη καταρχήν συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών επιβεβαίωσε σήμερα, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίτα Μπρέιτχαρντ.

Οπως είπε, η Κομισιόν εργάστηκε νύχτα - μέρα, χέρι με χέρι με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον ESM ώστε να επιτευχθεί χθες το βράδυ η καταρχήν συμφωνία με τις ελληνικές αρχές. Επόμενο

πλέον βήμα είναι η πολιτική αποτίμηση, πρόσθεσε. Ηδη, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με το Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, και τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα θα συνομιλήσει με την Αγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα, επίσης, θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής.

Η κ. Μπρέιντχαρντ διευκρίνισε πως αυτό που δεν έχουμε ακόμη είναι πολιτική συμφωνία, έχουμε μια καταρχήν συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το ενδεχόμενο δανείου - γέφυρας, που φέρονται να προτιμούν οι Γερμανοί αντί μιας ταχείας ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, η κ. Μπρέιντχαρτ επανέλαβε τη θέση του κ. Γιούνκερ πως προτιμητέα λύση είναι μια συμφωνία πριν την 20ή Αυγούστου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα