Κομισιόν: Απόλυτα εφικτό ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup

«Απολύτως εφικτό» θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα» στη συνεδρίαση του Eurogroup για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ύψους 85 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών από την ελληνική Βουλή, με 222 ψήφους.

«Θεωρούμε ενθαρρυντική την τελεσίδικη ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου σήμερα το πρωί και έχουμε την πεποίθηση ότι ένα θετικό αποτέλεσμα είναι

απολύτως εφικτό σήμερα, δήλωσε η εκπρόσωπος στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ανέφερε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Το Εurogroup αναμένεται να συνεδριάσει στις 4 το απόγευμα, για να εγκρίνει την κατ αρχήν συμφωνία της Αθήνας, με τους θεσμούς.

Ενώπιον των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, θα τεθούν δύο νομικά κείμενα, που συνέταξε η Ευρωπαϊκή επιτροπή, για την Ελληνική υπόθεση.

Τα έγγραφα καλύπτουν και τα δύο ενδεχόμενα, είτε της εγκρίσεως του προγράμματος για την Ελλάδα από τις 20 Αυγούστου, είτε της παραχώρησης δανείου-Γέφυρας έπειτα από αίτημα που υπεβλήθη από την οικονομική και νομισματική επιτροπή, χθες το βράδυ.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι τόσο το δάνειο γέφυρα, όσο και το νέο πρόγραμμα είναι έτοιμα, ώστε να εκταμιευθούν χρήματα προς την Ελλάδα, για να καταβληθούν από την Αθήνα τα οφειλόμενα στις 20 του Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα