Κολιού: Πού οφείλεται η μικρή μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά κανονικά με την ηλικιακή ομάδα να πέφτει σιγά σιγά δίδοντας έτσι το δικαίωμα εμβολιασμού σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Τα ημερήσια κρούσματα έχουν μειωθεί ελαφρώς χωρίς ωστόσο να δίδουν ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα. Αυτό τονίζει και η δρ.Μαρία Κολιού

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η δρ.Κολιού ανέφερε ότι η μείωση που έχει παρατηρηθεί δεν είναι πραγματική αλλά ίσως οφείλεται στο κλείσιμο των σχολείων

και στον μικρότερο αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται.

«Αυτή η μείωση που έχει παρατηρηθεί τώρα δεν είναι πραγματική και σιγουρά δεν οφείλεται στο περιοριστικό. Έχουν κλείσει και τα σχολεία αρά δεν γίνονται τόσοι έλεγχοι, αφού και ο αριθμός των τεστ έχει πέσει. Η θετικότητα όμως παραμένει ψηλή». 

Συνέχισε λέγοντα, «Η θετικότητα είναι πιο ψηλή και από τις προηγούμενες μέρες (1,77%), άρα στην ουσία δεν έχουν πέσει τα κρούσματα, απλά έπεσε ο συνολικός αριθμός εξετάσεων».

«Στο τέλος των δύο βδομάδων πρέπει τουλάχιστον να παρουσιαστεί μια καλή σταθεροποίηση ίσως και μείωση των κρουσμάτων. Θα δούμε τα αποτελέσματα και μετά το τέλος των δύο εβδομάδων».

Μετέπειτα μιλώντας για τους εμβολιασμούς τόνισε ότι το μέτρο που θα καταφέρει να μας βγάλει από αυτή την πανδημία είναι η εμβολιαστική μας κάλυψη «τέλος Ιουνίου θα έχει καλυφθεί το 60-70% του πληθυσμού μας και είναι κάτι που θα βοηθήσει στη συνέχεια να πατήσουμε στην ομαλότητα χωρίς μέτρα».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο δημιουργίας φαρμάκου κατά του κορωνοιού είπε:

«Για πολύ λίγους ιούς έχουμε φάρμακα στη διάθεση μας, δυστυχώς, για τους περισσότερους ιούς δεν υπάρχει αντιιϊκό φάρμακο ειδικό το οποίο να κάνει καλή δουλεία».

Παράλληλα για τη χρήση μάσκας ανέφερε ότι και σε εμάς μπορεί να εγκαταλειφθεί αυτό το μέτρο αλλά όχι ακόμη.

«Θα περιμένουμε για να δούμε και τα αποτελέσματα των ερευνών, επομένως αν αφαιρεθεί η μάσκα τώρα σε άλλες χώρες θα μας βοηθήσει και εμάς να δούμε τι είναι πιο σωστό να κάνουμε. Πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή, όταν τα επιστημονικά δεδομένα το υποστηρίξουν, θα γίνει και αυτό».

Κλείνοντας τόνισε ότι το απαγορευτικό που ισχύει αυτή την στιγμή είναι για να κερδίσουμε χρόνο για να ανεβεί η εμβολιαστική κάλυψη μέχρι να ανοίξουμε ξανά.
«Υπολογίζουμε να ανέβει γύρο στο 30%, θα έχουμε αρκετή ωφελιμότητα από την άνοδο της εμβολιαστικής κάλυψης».

«Βλέπουμε ανθρώπους που δεν ήθελα να κάνουν το εμβόλιο την πρώτη φορά που άνοιξε η Πύλη για την ηλικία τους και οι οποίοι τώρα ζητούν επίμονα να ανοίξει ξανά η Πύλη Εμβολιασμού για την ηλικιακή τους ομάδα».

«Αυτά θα τα λάβει υπόψη το Υπουργείο Υγείας, γιατί είναι πολύ σημαντικό να ανοίξει η Πύλη για τις μεγάλες ηλικίες, οι οποίες έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε κάποια φάση ίσως ανοίξει και για όλες τις ηλιακές ομάδες αυτή η δυνατότητα να εμβολιαστούν, αλλά θα πρέπει πρώτα να θωρακιστούν αυτοί που το έχουν περισσότερο ανάγκη, οι μεγάλοι».

Διαβάστε επίσης:

Δρ. Πανά: Πότε αναμένεται βελτίωση της κατάστασης (ΒΙΝΤΕΟ)Διευκρινίσεις για όσα πρέπει να κάνουν κρούσματα και στενές επαφές στην Κύπρο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολιού, Πού, ΒΙΝΤΕΟ,koliou, pou, vinteo