Κόκκινη κάρτα στον Βέργα και από ΕΤΕΚ

Τη διαγραφή των Σάββα Βέργα και Ευτύχιου Μαληκκίδη αποφάσισε το ΕΤΕΚ. Ο Σάββας Βέργας είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού, το οποίο έλαβε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το 1990.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου ολοκλήρωσε την πειθαρχική διαδικασία στη δίωξη την οποία αυτεπάγγελτα αποφάσισε εναντίον των Μελών του ΕΤΕΚ Σάββα Βέργα και Ευτύχιου Μαληκίδη, καλώντας στις 20/03/2017 και ανακοινώνοντας στα διωκόμενα Μέλη τη ληφθείσα Απόφαση.

Η εν λόγω

δίωξη αφορούσε διάπραξη αδικήματος που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα κατά παράβαση των Κανονισμών 10(α), 26 και 24 των περί Δεοντολογίας των Μελών του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου του 2012, Κ.Δ.Π. 255/2012.

Πιο συγκεκριμένα, το σχετικό Κατηγορητήριο ανέφερε ότι τα εν λόγω πρόσωπα κατηγορήθηκαν ότι, κατόπιν παραδοχής τους, καταδικάστηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου στην ποινική υπόθεση αρ. 12057/2014 και τους επιβλήθηκε ποινή για τη διάπραξη των (ποινικών) αδικημάτων συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα τα οποία ενέχουν έλλειψη τιμιότητας και/ή ηθική αισχρότητα κατά παράβαση των Κανονισμών 10(α) και 26 των περί Δεοντολογίας των Μελών του ΕΤΕΚ Κανονισμών. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω πειθαρχικές υποθέσεις παραπέμφθηκαν και εκδικάστηκαν από την Ολομέλεια του ΠΣ.

Οι δύο διωκόμενοι κλήθηκαν και προσήλθαν ενώπιον του ΠΣ, όπου και παραδέχθηκαν τις εναντίον τους διατυπωθείσες κατηγορίες.

Σε συνέχεια του γεγονότος αυτού, δόθηκε η ευκαιρία στους δύο διωκόμενους να ακουστούν για λόγους μετριασμού της ποινής. Ακολούθως, το ΠΣ, σε επόμενή του συνεδρία και αφού εξέτασε όσα κατατέθηκαν ενώπιόν του, αποφάσισε όπως και στις δύο υποθέσεις επιβληθεί η ποινή της διαγραφής από το Μητρώο Μελών του Επιμελητηρίου, δυνάμει του Κανονισμού 24 των περί Δεοντολογίας των Μελών του ΕΤΕΚ Κανονισμών (Κ.Δ.Π. 255/2012), όπως προνοείται από το Άρθρο 23 του περί ΕΤΕΚ Νόμου (Ν. 224/1990).

Επιπρόσθετα, το ΠΣ, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται, αποφάσισε όπως διατάξει τους δύο διωκόμενους στην καταβολή του συνόλου των εξόδων της πειθαρχικής διαδικασίας στο ΕΤΕΚ.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι εκδοθείσες από το ΠΣ Αποφάσεις, φέρουν ημερομηνία 20/03/2017 και αναφέρουν ότι η έκβαση της υπόθεσης, ως επίσης και η επιβληθείσα ποινή, θα δημοσιευθούν στα διαθέσιμα στο Επιμελητήριο μέσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα