Κοινοτάρχης Κάτω Δευτεράς για κεραία: Απαράδεκτη η κατάσταση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της κοινότητας Κάτω Δευτεράς, σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με αφορμή την αυθαίρετη ενέργεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, χωρίς τη συγκατάθεση των τοπικών αρχών.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, o Κοινοτάρχης της Κάτω Δευτεράς, Νίκος Καλλής, ανέφερε ότι "η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Διαμαρτυρόμαστε στην απόφαση της Πολεοδομίας και της ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

στο κέντρο της κοινότητας" και πρόσθεσε "εκεί που θέλουν να εγκαταστήσουν την κεραία είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή. Μάλιστα, 50 μέτρα δίπλα απο το σημείο εγκατάστασης της κεραίας, υπάρχει νηπιαγωγείο και 150 μέτρα πιο πέρα υπάρχει οίκος ευγηρίας. Συνολικά στην κοινότητα υπάρχουν 6 κεραίες στην περιοχή."

Μάλιστα, ο κ. Καλλής, ανέφερε ότι η διαμαρτυρία είναι το πρώτο μέτρο κατά της εν λόγω απόφασης. "Αυτό είναι το πρώτο μέτρο. Εαν δεν εισακουστεί το αίτημά μας, τότε θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικά μέτρα. Θα κατέβει όλη η κοινότητα της Κάτω Δευτεράς, στην Επαρχιακή Διοίκηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων".

Στο μεταξύ, δηλώσεις για το εν λόγω ζήτημα, έκανε και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, Έφη Ξάνθου. "Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται. Έπρεπε να υπάρχουν πύργοι τηλεπικοινωνιών για να καθοριστούν συγκεκριμένα σημεία όπου είναι κατάλληλα για εγκατάσταση κεραίας. Όλο αυτό απαιτεί σχεδιασμό αλλά και διαδικασία διαβούλευσης" σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα