Τρία χρόνια ανακύκλωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Τρία χρόνια συμπληρώνει ο θεσμός της ανακύκλωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, το οποίο έχει, επίσης, εφαρμόσει πρόγραμμα και για ιατρικά απόβλητα.

Τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης είναι ενθαρρυντικά, καθώς, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Νοσοκομείου, Σπύρος Γεωργίου, τόσο το προσωπικό όσο και το κοινό ανταποκρίνονται στην προσπάθεια.

Οπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου, για την ανακύκλωση του χαρτιού, των μπουκαλιών, γυαλιού και άλλων ειδών, η Διεύθυνση του Νοσοκομείου τοποθέτησε κάδους τόσο στον

εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, αλλά και στον κάθε όροφο του κρατικού νοσηλευτηρίου.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως από τους μικρούς κάδους τα ανακυκλώσιμα είδη μεταφέρονται στους μεγάλους κάδους για να τα παραλάβει η εταιρεία της Green Dot.

Επεσήμανε, επίσης, πως πριν την έναρξη ανάληψης των πρακτικών ενεργειών, το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ενημερώθηκε εκτενώς για το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως ο θεσμός της ανακύκλωσης έχει αγκαλιαστεί τόσο από τους δημότες αλλά και το προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ δεσμεύτηκε πως η Διεύθυνση θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της συνέχισης του θεσμού προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για ανακύκλωση όλων των υλικών που εμπίπτουν στις κατηγορίες προς ανακύκλωση.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των ιατρικών αποβλήτων που από το 2012 που ανέλαβε ως Διευθυντής του Νοσοκομείου είχε εφαρμοστεί, ο κ. Γεωργίου είπε πως η κατηγορία των ιατρικών αποβλήτων αφορά κυρίως τα αιχμηρά, υγρά και στερεά μολυσμένου χαρακτήρος.

Αυτά – όπως είπε – συγκεντρώνονται βάσει συμφωνίας που έχει συνάψει το Κράτος με ιδιωτική εταιρεία και ακολούθως αυτή προσέρχεται και τα παραλαμβάνει. Επεσήμανε δε, πως η ανεξέλεγκτη απόρριψη των αποβλήτων στο περιβάλλον εγκυμονεί πολλούς κινδύνους .

Εξάλλου, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για τις ποσότητες που συγκεντρώνονται για ανακύκλωση στο ΓΝ Πάφου, ο Χριστόδουλος Μανώλη, Τεχνικός Λειτουργός της Green Dot, ανέφερε πως για το θέμα των συσκευασιών λόγω της φύσης του προγράμματος και των συλλογών, οι οποίες γίνονται στις τοπικές αρχές, δεν προσμετρούνται ούτε κατανέμονται ποσότητες ανά υποστατικό ή ανά επιχείρηση, ανά οργανισμό ή ανά Νοσοκομείο. Συλλέγονται – όπως είπε- συλλογικά οι ποσότητες των συσκευασιών και κατανέμονται ανά τοπική αρχή.

Εξυπηρετούμε το Νοσοκομείο Πάφου όπως και άλλα υποστατικά στην Πάφο αλλά δεν μετρώνται οι ποσότητες κάθε ενός υποστατικού, είπε.

Ο κ. Μανώλη επεσήμανε ωστόσο πως όσοι ενδιαφέρονται να μετρήσουν από μόνοι τους τον όγκο των υλικών που ανακυκλώνουν η Green Dot είπε πως έχει κάποιες φόρμουλες ανά υλικό με τις οποίες προσφέρεται βοήθεια για την μέτρηση του όγκου των υλικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα