Κοινή διάσκεψη Τύπου Λαβρόφ-Τσαβούσογλου με μπηχτές στις ΗΠΑ

Eπίσκεψη στη Τουρκία πραγματοποίησε σήμερα ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργέι Λαβρόβ ο οποίος πραγματοποίησε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου στο πλαίσιο της 10ης συνεδρίασης των πρεσβευτών στην Άγκυρα. Η συνάντηση των δυο αξιωματούχων πραγματοποιείται εν μέσω της διπλωματικής κρίσης της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

«Θέλουμε οι πολίτες μας να επισκέπτονται τη Ρωσία χωρίς απαίτηση θεώρησης (βίζα). Εργαζόμαστε

σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας πως εάν οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεχίσουν ως αξιόπιστη χώρα, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό με την επιβολή κυρώσεων.Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία είναι αντίθετη στις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να παίρνει μόνη της αποφάσεις και να ζητάει απ' όλους να την ακολουθήσουν. Εμείς συμβιβαζόμαστε με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. «Οι κινήσεις των ΗΠΑ έχουν στόχο και την Ευρώπη και έχει αρχίσει η φυγή από το δολάριο», κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ο επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Τουρκία θα επισκεφθεί «σήμερα» τον Αμερικανό Πάστορα Άντριου Μπράνσον».

Για το θέμα της Συρίας ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι ο βομβαρδισμός του Idlib, της Συρίας μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν ορισμένοι τρομοκράτες θα φέρουν «σφαγές». «Με την Ρωσία και άλλους εταίρους θα πρέπει να εντοπίσουμε τους τρομοκράτες», επεσήμανε,

Βιώνουμε ένα σημείο καμπής στο διεθνές σύστημα που γίνεται πολυπολιτισμικό είπε από την πλευρά του ο Λαβρόφ. « ο κ. Λαβρόφ χαρακτήρισε ανορθόδοξες τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Τουρκίας και είπε ότι δεν συνάδουν με τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου. είναι μονόπλευρες αποφάσεις που στοχεύουν στην προώθηση των δικών τους επιχειρηματιών, τιμωρώντας τους συμμάχους τους. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ», είπε ο Λαβρόφ σ.

«Η εκτεταμένη κατάχρηση του δολαρίου από τις ΗΠΑ θα το αποδυναμώσει και οδηγήσει άλλους στο να συναλλάσσονται σε εθνικά νομίσματα,» είπε

Για τη Συρία είπε πως «Η συμφωνία ανακωχής για το Ιντλίπ δεν ισχύει για τρομοκρατικές ομάδες και ο Αραβικός Στρατός της Συρίας έχει το δικαίωμα να εξαλείψει την τρομοκρατία σε όλα τα συριακά εδάφη. Θα πρέπει να τερματίσουμε τη δράση της Jahbat Nusra», είπε ο Λαβρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα