ΚΟΓΕΕ: “Let’s Balance the World”
Με την κοινή διαπίστωση ότι απομένουν ακόμη να γίνουν πολλά ως προς την ισότητα των φύλων στην Κύπρο και με το μήνυμα ότι η γυναίκα πρέπει να ενδυναμωθεί, καθώς αυτό είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΓΕΕ (Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών), τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.
Βασικό συμπέρασμα ήταν ότι για να επέλθει ισορροπία και συνεπώς αρμονία στον κόσμο που ζούμε, βασικά συστατικά είναι η ισότητα των φύλων, η δημιουργία εκείνων των μηχανισμών κι εκείνου του πλαισίου που μπορεί να στηρίξει και να ενδυναμώσει τις γυναίκες στον αγώνα για να σπάσουν στερεότυπα, ν’ αλλάξει η κουλτούρα και να έχουν πραγματικά ίσες ευκαιρίες και μεταχείριση έναντι των ανδρών.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η πρόεδρος της ΚΟΓΕΕ, κα Μαίρη Παπαδοπούλου ανέδειξε αυτά τα μηνύματα και αναφέρθηκε στις δράσεις της Ομοσπονδίας που ενισχύουν την όλη προσπάθεια.
Κύριοι ομιλητές ήταν 4 προσωπικότητες, παραδείγματα ανθρώπων που εμπνέουν την κοινωνίας μας να παραμείνει ενεργή και δημιουργική.
Η βουλευτής και τέως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συµβουλίου της Ευρώπης, κα Στέλλα Κυριακίδου επικεντρώθηκε στη γυναίκα πολιτικό στέλνοντας το μήνυμα ότι ως Κύπρος έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε για την επίτευξη ισότητας.
Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς, Αντιπρύτανης Έρευνας, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο της οικογένειας και της εκπαίδευσης για να καταρριφθούν στερεότυπα και να σπάσει ο «νομος του κλειστού στόματος» για γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν και εξήγησε πως πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά.
Από την πλευρά της η Διευθύντρια Ειδήσεων του Αντέννα, κα Έλλη Κοτζαμάνη αναφέρθηκε στις γυναίκες των ΜΜΕ, τονίζοντας ότι είναι εκείνες που αναγκάστηκαν να μάθουν πρώτα να ακροβατούν, και μετά να ισορροπούν.
Στο πως γεννήθηκαν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να καταπολεμηθούν στερεότυπα που αποτελούν εμπόδια στον δρόμο προς την ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών, αναφέρθηκε ο Δρ. Γιώργος Παµπορίδης, Νοµικός και τέως Υπουργός Υγείας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Διεθνείς αντιδράσεις για τη συμφωνία με τα Σκόπια
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε παραλία της Σαρωνίδας
- Επαναλαμβανόμενη 24ωρη απεργία στα ταξί
- Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα -Ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία
- Μητσοτάκης: Κακή η συμφωνία, να μην την υπογράψει-Η απάντηση-Τα κόμματα (video)
- Το τρομερό κόλπο για να παίρνετε πάντα πρώτοι τις αποσκευές σας στο αεροδρόμιο!
- «Βράζει» το διαδίκτυο για το Σκοπιανό: «Το όνομα τους επάξια δίπλα σε αυτό του Εφιάλτη»
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη – Μαχαιρώθηκε γιος παράγοντα του Άρη
- Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες - Δείτε τις τιμές ανά περιοχή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Στρατηγός Φράγκος για Σκοπιανό: Να παραιτηθεί άμεσα ο Παυλόπουλος
- Ιστορική συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ-Ουν (Video)
- Θα έχει την τιμητική της
- ΠτΔ για Μάριο Τόκα:Έδωσε νόημα σε μικρές και μέγαλες στιγμές μας
- Ανατροπές στον Συνεργατισμό-Παραμένει στην Ελληνική η Third Point
- ΚΟΓΕΕ: “Let’s Balance the World”
- Ένας χρόνος AstroBank: Παρουσίασε τη νέα της στρατηγική
- Εξετάσεις, καθημερινές προπονήσεις και αντίστροφη μέτρηση για...
- Το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του Πάρντο;
- Μακρύς ο δρόμος μετά την κατ'αρχήν συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- ΚΟΓΕΕ: “Let’s Balance the World”
- Θα έχει την τιμητική της
- ΠτΔ για Μάριο Τόκα:Έδωσε νόημα σε μικρές και μέγαλες στιγμές μας
- Ένας χρόνος AstroBank: Παρουσίασε τη νέα της στρατηγική
- Ανατροπές στον Συνεργατισμό-Παραμένει στην Ελληνική η Third Point
- Στρατηγός Φράγκος για Σκοπιανό: Να παραιτηθεί άμεσα ο Παυλόπουλος
- Εξετάσεις, καθημερινές προπονήσεις και αντίστροφη μέτρηση για...
- Σηκώνουν μπαϊράκι οι Τ/κ για τον ρόλο της Τουρκίας
- Μακρύς ο δρόμος μετά την κατ'αρχήν συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων
- Ιστορική συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ-Ουν (Video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Shades of Blue III»: Ο τρίτος κύκλος της συναρπαστικής σειράς με την Τζένιφερ Λόπεζ έρχεται αποκλειστικά στη Nova [εικόνες & βίντεο]
- Η συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία-Τα επόμενα βήματα και οι αντιδράσεις
- Πάτρα: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συμπολίτισσα πολιτικό μηχανικό που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας
- Κίνημα Αλλαγής: Θα αξιολογήσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό
- Τι μπορεί να σου συμβεί αν σταματήσεις να τρως γαλακτοκομικά
- Το «αντίο» του Δημήτρη Ιτούδη στον Παύλο Γιαννακόπουλο
- Κοτζιάς: Κακή, ανιστόρητη, εκτός πραγματικότητος η σημερινή ηγεσία της ΝΔ
- Στον Ατρόμητο έως το 2021 ο Ρισβάνης
- Καναδάς: «Όλα τα σενάρια» στο τραπέζι απέναντι σε έναν απρόβλεπτο Τραμπ
- Ποιοι τιμήθηκαν με τα λογοτεχνικά βραβεία "Αναγνώστη"