Ανατροπές στον Συνεργατισμό-Παραμένει στην Ελληνική η Third Point

Ανατροπές δεδομένων και αλλαγή στάσης των μεγαλομετόχων της Ελληνικής Τράπεζας φαίνεται να δημιουργούν νέα δεδομένα στη διαπραγμάτευση για τον Συνεργατισμό.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική Third Point, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αλλάζει ρότα και παραμένει στη μετοχική δομή της Ελληνικής. Εξάλλου, όπως είχε αποκαλύψει το Σίγμα, η μεγαλομέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας,

το προηγούμενο χρονικό διάστημα σκεφτόταν σοβαρά να πωλήσει τις μετοχές της και να αποχωρήσει από τη μετοχική δομή της Ελληνικής.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν δηλώσεις στελεχών ξένων εταιρειών στο Bloomberg, με τις οποίες εκφραζόταν η θέλησή τους να αποκτήσουν το μετοχικό κεφάλαιο της Third Point.

Έγκυρες πηγές την θέλουν πλέον να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμη και να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου που θα χρειαστεί για την στήριξη του νέου σχήματος, το οποίο θα δημιουργηθεί με την απορρόφηση του "καλού" Συνεργατισμού.

Παράλληλα, όσον αφορά στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οι συντεχνίες θα κληθούν στο προεδρικό μετά τη συμφωνία, καθώς όπως όλα δείχνουν η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, η οποία είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη έχει ακυρωθεί, ενώ προς το παρόν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, γεγονός το οποίο δεικνύει τη ρευστότητα των πραγμάτων.

Στις τάξεις των εργαζομένων στον Συνεργατισμό η αγωνία χτυπά πλέον κόκκινο, ενώ εκκρεμεί και συνάντηση των συντεχνιών με τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα