Κομπίνα οχημάτων από Αγγλία: «Την πληρώνει κόσμος για 2-3 άτομα»

«Εγκλωβισμένα» παραμένουν οχήματα που έφτασαν από Αγγλία στην Κύπρο μετά την έκτακτη οδηγία του Τελωνείου που στοχεύει στην πάταξη του φαινομένου της φοροδιαφυγής με 25% επιβάρυνση, επί της αξίας του αυτοκινήτου.

Το SigmaLive, έγινε δέκτης παραπόνων από πολίτες οι οποίοι κάνουν λόγο για παράφορη αδικία αφού υπάρχει κόσμος που προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δεν εμπίπτουν σε καμία παρανομία. Πολίτες ανέφεραν

πως το συγκεκριμένο μέτρο ορθά λήφθηκε από το Τελωνείο, αλλά με τον τρόπο αυτό τιμωρούνται όλοι οι αγοραστές στο σύνολο τους.

Διαβάστε επίσης: Έφερναν οχήματα φθηνότερα, γλίτωναν το ΦΠΑ - Επιβάρυνση 25% από Τελωνείο

Καταγγέλλουν μάλιστα, πως Τελωνείο και αρμόδιοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα προκύπτει από 2-3 άτομα, ωστόσο με την απόφασή τους τιμωρούν όλον τον κόσμο, ακόμα και οικογένειες που προτίμησαν να αγοράσουν φτηνότερα όχημα από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και δυσκολεύοντα να πληρώσουν το ποσό μέχρι την έρευνα.

Η έρευνα από το Τελωνείο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρείς μήνες με σκοπό να καταδείξει ποιοι παρανομούν και ποιοι όχι. Σ΄όσους δεν εμπίπτει ζήτημα φοροδιαφυγής, θα τους επιστραφεί στη συνέχεια η επιβάρυνση του 25% επί του ποσού την αγοράς.

Αυτό που ζητούν είναι να βρεθεί άμεσα λύση, μέσω άλλων διαδικασιών. Θα μπορούσε, όπως ανέφεραν για παράδειγμα να ακολουθηθούν οι διαδικασίες όπως γίνεται με τα προϊόντα που εκτελωνίζονται, με σκοπό να γίνεται επί τόπου η διερεύνηση των εγγράφων αγοράς. Επίσης, προτείνουν να γίνεται ένορκος δήλωση από το Τελωνείο, σύμφωνα με λεκτικό της αρμόδιας υπηρεσίας. Στη ένορκο δήλωση να γίνεται αναφορά σ΄όλα τα στοιχεία του οχήματος και του εισαγωγές ενώ θα αναφέρεται πως εάν προκύψει οποιοδήποτε παρανομία το εισαγωγέας θα βρεθεί αντιμέτωπος με χρηματικό πρόστιμο.

Πάντως όσον αφορά τις προειδοποιήσεις στις οποίες προχώρησε μέσω ανακοινώσεων το Τελωνείο για ενδεχόμενο διάπραξης κομπίνας από πωλητές οχημάτων, οι πολίτες καταγεγλούν πως οι ανακοινώσεις δεν έφτασαν ως προειδοποίηση ποτέ σε απλό κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα